Skip to main content

Η Ουκρανία πριν και μετά τον πόλεμο – Φωτογραφίες

Εικόνες ολέθρου και καταστροφής αναδύονται στην Ουκρανία, μέσα από τις στάχτες του πολέμου, που συνεχίζεται για ένατη μέρα.

Οι βομβαρδισμοί, οι μάχες και οι ρωσικές επιθέσεις από γης και αέρος έχουν μετατρέψει σε συντρίμμια και κτίρια – «φαντάσματα» ολόκληρα συγκροτήματα κατοικιών και δημόσιες εγκαταστάσεις, που πριν από μερικές μέρες έσφυζαν από ζωή.

Αποκαλυπτικό του μεγέθους της καταστροφής είναι φωτορεπορτάζ του BBC, που αποτυπώνει «το πριν και το μετά» σε γειτονιές της ουκρανικής πρωτεύουσας, του Κιέβου, καθώς και άλλων μεγάλων πόλεων που βρίσκονται στη δίνη του πολέμου.

Η παραπάνω πολυκατοικία στο Κίεβο επλήγη από ρωσικό πύραυλο τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου.

Η μικρή πόλη Ιρπίν βρίσκεται 20 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Κιέβου και βρέθηκε στην «πρώτη γραμμή» μεταξύ των ρωσικών και των ουκρανικών δυνάμεων την περασμένη εβδομάδα. 

Οι αεροπορικές επιδρομές έχουν προκαλέσει σοβαρές ζημιές στην περιοχή, με την κατοικημένη περιοχή που εικονίζεται στη φωτογραφία να έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς.

Το Χάρκοβο, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας στα βορειοανατολικά της χώρας, έχει αποτελέσει πεδίο σφοδρών ρωσικών βομβαρδισμών επί μέρες και το κέντρο της έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές.

Το Τσέρνιγιβ, μια πόλη που απέχει 120 χιλιόμετρα από το Κίεβο έχει γίνει επίσης στόχος σφοδρών βομβαρδισμών τις τελευταίες ημέρες.

Δορυφορικές φωτογραφίες από το χωριό Rivnopillya, που βρίσκεται βόρεια του Τσέρνιγιβ, δείχνουν κρατήρες στο έδαφος και καπνό να αναδύεται από σπίτια που τυλίχθηκαν στις φλόγες μετά από πυραυλικές επιθέσεις.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr