Skip to main content

CDU: Πλήρης επικράτηση των θέσεων της Μέρκελ για το μεταναστευτικό

Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Συνέδριο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) η πολιτική της Άγκελα Μέρκελ για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Στο κείμενο της απόφασης δεν γίνεται λόγος για «πλαφόν» στον αριθμό των προσφύγων που θα δέχεται η Γερμανία. Υπάρχει ωστόσο, αναφορά στην ανάγκη μείωσης των αφίξεων, καθώς «η συνέχιση της σημερινής κατάστασης μπορεί να επιβαρύνει ακόμη και ένα κράτος και μια κοινωνία όπως της Γερμανίας»».

Στο ψήφισμα επισημαίνεται μεταξύ άλλων, η προτεραιότητα της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε., η ενίσχυση της FRONTEX, η δίκαιη κατανομή των προσφύγων μεταξύ των κρατών – μελών και η αντιμετώπιση της δράσης των διακινητών προσφύγων.

«Οι μουσουλμάνοι που ζουν εδώ, αποτελούν σήμερα κομμάτι της Γερμανίας, όπως και το Ισλάμ που ασκείται στη βάση των ελεύθερων και δημοκρατικών αρχών μας», επισημαίνεται παράλληλα στο ψήφισμα.

Η Καγκελάριος καταχειροκροτήθηκε, ενώ η – διάρκειας 75 λεπτών – ομιλία της χαρακτηρίστηκε ως «η πιο δυνατή» των τελευταίων ετών.

Πηγή: ΑΜΠΕ