Σε εξέλιξη βρίσκεται η ψηφοφορία στο κοινοβούλιο της Νότιας Κορέας για την αποπομπή της προέδρου της χώρας, Παρκ Γκέουν-χε, από την προεδρία της χώρας, μετά την εμπλοκή της σε σκάνδαλο.
Για την έγκριση της πρότασης αποπομπής απαιτούνται τουλάχιστον 200 ψήφοι έναντι του συνόλου των 300 βουλευτών της Βουλής, ενώ η πρόταση αναμένεται ότι θα γίνει αποδεκτή.
Τον τελευταίο ενάμιση μήνα σημειώνονται στη χώρα μαζικές διαδηλώσεις με αίτημα την παραίτηση της προέδρου από την εξουσία, ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η κοινή γνώμη τάσσεται υπέρ της αποπομπής της Παρκ Γκέουν-χε.
Η απόφαση της Βουλής θα πρέπει να επικυρωθεί από το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας, διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει έως και έξι μήνες.
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












