Skip to main content

Βρετανία: Τέλος οι χορηγίες στο έργο ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας του πρίγκιπα Άντριου

Σε αναθεώρηση της σχέσης τους με το σχέδιο ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, μία πρωτοβουλία του πρίγκιπα Άντριου, προβαίνουν οι εταιρικοί χορηγοί, μετά τη συνέντευξη-φιάσκο σχετικά με τη σχέση του με τον αυτόχειρα χρηματιστή Τζέφρι Έπσταϊν, οποίος κατηγορούνταν για σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικων κοριτσιών και ο οποίος είχε και στο παρελθόν καταδικαστεί και φυλακιστεί για παιδοφιλία.

Η ελεγκτική εταιρεία KPMG, η βρετανική φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca και η βρετανική πολυεθνική ασφαλίσεων Aon περιλαμβάνονται στις εταιρείες που φαίνεται πως λήγουν τη συνεργασία τους με το έργο pitch@palace του πρίγκιπα Άντριου, αναφέρει το CNBC.

Η επίμαχη συνέντευξη, κατά την οποία ο πρίγκιπας Άντριου αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες της Αμερικανίδας, Βιρτζίνια Ρόμπερτς ότι το 2001, όταν ήταν 17 ετών, την ανάγκασαν να έχει σεξουαλικές επαφές μαζί του, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα βρετανικά, αλλά και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Η συνέντευξη επικεντρώθηκε στη σχέση του πρίγκιπα με τον Τζέφρι Έπσταϊν, τον χρηματιστή που αυτοκτόνησε στο κελί του ενώ αντιμετώπιζε κατηγορίες σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανήλικων κοριτσιών και ο οποίος είχε και στο παρελθόν καταδικαστεί και φυλακιστεί για παιδοφιλία.

Οι απαντήσεις του Άντριου κρίθηκαν κάθε άλλο παρά πειστικές και μάλλον γέννησαν περισσότερα ερωτήματα. Το BBC σχολίασε πως έδειξε ελάχιστη διάθεση να απολογηθεί και δεν φαίνεται να έχει μετανιώσει παρά για ελάχιστα που έχουν να κάνουν με τη συναναστροφή του με τον Έπσταϊν.  Το Bloomberg από την πλευρά του σχολίασε πως η συνέντευξη «εξελίχθηκε σε φάρσα, που απειλεί να καταστεί η μεγαλύτερη καταστροφή δημοσίων σχέσεων για τη βασιλική οικογένεια από τον χειρισμό του θανάτου της πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1997.

naftemporiki.gr