Skip to main content

Αίγυπτος: Επίθεση ενόπλων σε πολεμικό πλοίο

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Ένοπλοι που επέβαιναν σε αλιευτικό σκάφος άνοιξαν χθες πυρ εναντίον πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού της Αιγύπτου, το οποίο απάντησε στα πυρά σκοτώνοντας τουλάχιστον τέσσερις από αυτούς, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Σε ανακοίνωσή του μετά το περιστατικό ο στρατός κάνει λόγο για οκτώ αγνοούμενους άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού.

Μέχρι στιγμής κανένας δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε στο λιμάνι Νταμιέτα στην Αίγυπτο ανοικτά της Μεσογείου, κοντά στη διώρυγα του Σουέζ.

Ο αιγυπτιακός στρατός έχει δεχτεί επιθέσεις από ένοπλους ισλαμιστές που εδρεύουν στην Χερσόνησο του Σινά, ενώ στην περιοχή δρουν και λαθρέμποροι.

Σε ανακοίνωσή του ο στρατός αναφέρει ότι κατέστρεψε τέσσερα σκάφη των ενόπλων και συνέλαβε 32 από αυτούς. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, πέντε άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού τραυματίστηκαν.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο, Reuters

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.