Skip to main content

Σύγκρουση τρένων στο Μπαγκλαντές – Τουλάχιστον 14 νεκροί, πάνω από 40 τραυματίες

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Δύο επιβατικά τρένα συγκρούστηκαν μετωπικά στο ανατολικό Μπαγκλαντές νωρίς το πρωί της Τρίτης με αποτέλεσμα τουλάχιστον 14 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι 40 να τραυματιστούν.

Όπως έγινε γνωστό, συρμός με προορισμό την πόλη Τσιταγκόνγκ, σημαντικό λιμάνι της χώρας, συγκρούστηκε με δεύτερο που είχε προορισμό την πρωτεύουσα Ντάκα στις 3.00 (τοπική ώρα· 23.00 τη Δευτέρα ώρα Ελλάδας) στην περιοχή Μπραχμανμπαρία, περίπου 100 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας.

Όπως δήλωσε ο Χαγιάτ Ουντ Ντοουλά Χαν, αξιωματούχος της αυτοδιοίκησης στην Μπραχμανμπαρία, βαγόνια έχουν μετατραπεί σε άμορφη μάζα και σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να προσπαθούν να βγάλουν από τα συντρίμμια επιβάτες παγιδευμένους.

Ο απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί καθώς η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, σύμφωνα με τον Χαν. «Πάνω από 40 τραυματίες εισήχθησαν σε νοσοκομεία» πρόσθεσε ο ίδιος, σημειώνοντας πως ορισμένοι εξ αυτών είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Δεν είναι ακόμη σαφές το πώς οι δύο συρμοί βρέθηκαν να κινούνται προς αντίθετες κατευθύνσεις πάνω στις ίδιες σιδηροτροχιές.

Τα σιδηροδρομικά δυστυχήματα είναι συχνά στο Μπαγκλαντές, με πολλά να γίνονται σε αφύλακτες διαβάσεις και άλλα να αποδίδονται στην ανεπαρκή συντήρηση του δικτύου.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.