Skip to main content

Συμφωνία Win Medica και Accord Healthcare για φάρμακο του καρκίνου του προστάτη

Η Ρελουγκολίξη ενδείκνυται για τη θεραπεία ενηλίκων ασθενών με προχωρημένο καρκίνο του προστάτη που ανταποκρίνεται σε ορμονοθεραπεία.

Την υπογραφή νέας πολυετούς συμφωνίας ανακοίνωσαν Accord Healthcare και Win Medica, η οποία περιλαμβάνει την κυκλοφορία στην Ελλάδα της Ρελουγκολίξης, της μόνης από του στόματος θεραπείας στέρησης ανδρογόνων (ADT).

Η Ρελουγκολίξη ενδείκνυται για τη θεραπεία ενηλίκων ασθενών με προχωρημένο καρκίνο του προστάτη που ανταποκρίνεται σε ορμονοθεραπεία. Η Ρελουγκολίξη έχει εγκριθεί από τον FDA στην Αμερική, όπου κυκλοφορεί ήδη, καθώς και από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Πρόσφατα ξεκίνησε η κυκλοφορία της στην Γερμανία, ενώ στην Ελλάδα αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2024.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας και καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών Ευάγγελος Λιάτσικος επισημαίνει ότι η Ρελουγκολίξη θα αποτελέσει μια εξαιρετική εναλλακτική στη θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών με ορμονικό χειρισμό ενώ, ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑκαι πρόεδρος του Τμήματος Ουρογεννητικής Ογκολογίας της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας Αθανάσιος Παπατσώρης σχολίασε ότι είναι Ρελουγκολίξη είναι η πρώτη και μοναδική έως τώρα από του στόματος θεραπεία στέρησης ανδρογόνων (ADT) που έχει πάρει πρόσφατα άδεια από FDA και ΕΜΑ για τη θεραπεία του προχωρημένου, ορμονοευαίσθητου καρκίνου του προστάτη.