Skip to main content

Νέα συνεργασία στον τομέα κυτταρικών και γονιδιακών θεραπειών

Με στόχο την ανάπτυξη και διάθεση εξατομικευμένων θεραπειών στην Ελλάδα, για μεγάλο εύρος ασθενειών υπέγραψαν συνεργασία ο όμιλος ΥΓΕΙΑ και η σύμπραξη Theracell – Orgenesis.

Η συνεργασία αφορά στους τομείς της Ογκολογίας, Αιματολογίας Ορθοπεδικής, Νεφρολογίας, Δερματολογίας και Διαβητολογίας, όπου με τη χρήση της τεχνολογίας των Theracell – Orgenesis, ο όμιλος ΥΓΕΙΑ θα έχει τη δυνατότητα να διαθέτει στους ασθενείς του προηγμένες κυτταρικές και γονιδιακές θεραπείες (Cell & Gene Therapies – CGTs).

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΥΓΕΙΑ, κ. Ανδρέας Καρταπάνης, μέσω της συνεργασίας θα παρέχουν υπηρεσίες Ιατρικής Ακριβείας για σοβαρές ασθένειες. Ενώ, ο διευθύνων σύμβουλος Theracell Advanced Biotechnology, κ. Φώτης Σακελλαρίδης, συμπλήρωσε ότι οι καινοτόμες αυτές θεραπευτικές επιλογές αποτελούν μία εκπληκτική ευκαιρία ανάπτυξης του Ιατρικού Τουρισμού, με σημαντικότατα οφέλη για τη Εθνική Οικονομία, καθώς και για την προβολή της Ελληνικής επιστημονικής κοινότητας διεθνώς. Ενώ, παράλληλα, δημιουργούν τις προϋποθέσεις νέων θέσεων εργασίας εξειδικευμένου ιατρικού και επιστημονικού προσωπικού αιχμής, αναχαιτίζοντας το φαινόμενο brain-drain.

Κλείνοντας ο πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της Orgenesis Inc κ. Vered Caplan, σημείωσε ότι η σύμπραξη Theracell – Orgenesis δίνει στον όμιλο ΥΓΕΙΑ ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, τόσο για την επιχειρησιακή του ανάπτυξη, αλλά κυρίως, για την διάθεση εξατομικευμένων θεραπειών στους ασθενείς, με όφελος τη ζωή.