Skip to main content

Το ChatGPT προβλέπει ότι η ανθρωπότητα θα γίνει vegan

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ΑΙ οι νέες γενιές θα ακολουθούν πιο υγιεινή διατροφή

Το δημοφιλέστερο πρόγραμμα γενετικής νοημοσύνης, το ChatGPT, προέβλεψε μετά από σχετικό ερώτημα που δέχτηκε ότι η ανθρωπότητα θα σταματήσει τα επόμενα χρόνια την κατανάλωση κρέατος και θα ακολουθεί συνολικά ένα vegan τρόπο ζωής και διατροφής.

Το πρόγραμμα ΑΙ αναφέρει ότι ο όρος «ευελικτοφάγος» θα γίνει πιο κοινός μέχρι το 2027, καθώς οι άνθρωποι υιοθετούν μια πιο φυτική διατροφή σε όλο τον κόσμο. «Mέχρι το 2073 ο κόσμος θα είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου vegan αφού μέχρι το 2055 θα έχει γίνει κυρίαρχη διατροφή εκείνης της γενιάς» αποφάνθηκε το ChatGPT.

Οι ερευνητές έχουν προβλέψει ότι οι νέες γενιές (Gen Z, Millennials) θα αρχίζουν να πιέζουν για περισσότερες εναλλακτικές διατροφικές λύσεις χωρίς γαλακτομικά προϊόντα και κρέας πυροδοτώντας ένα κίνημα το οποίο θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε ένα vegan κόσμο.

Η ερευνητική ομάδα ανάλυσης δεδομένων NPD Group πραγματοποίησε σχετική μελέτη που συμφωνεί με τις προβλέψεις του ChatGPT.
«Καθώς οι καταναλωτές συνεχίζουν να προετοιμάζουν περισσότερα γεύματα στο σπίτι και οι νεότερες γενιές μαγειρεύουν περισσότερο, τα τρόφιμα και τα συστατικά φυτικής προέλευσης θα αποτελούν μέρος του ρεπερτορίου τους. Εκτός από την παροχή ποικιλίας φυτικών τροφίμων και συστατικών, οι κατασκευαστές τροφίμων θα πρέπει επίσης να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στους Millennials και Gen Zs, καθώς θα οδηγήσουν την ανάπτυξη αυτής της κατηγορίας καταναλωτών. Οι ανησυχίες τους για τη βιωσιμότητα και την καλή μεταχείριση των ζώων θα πρέπει επίσης να λαμβάνονται υπόψη όταν κάποιος θέλει να προσεγγίσει αυτούς τους ανθρώπους» αναφέρει Ντάρεν Σέιφερ αναλυτής της βιομηχανίας τροφίμων στο NPD Group.

Με βάση τη μελέτη της ερευνητικής ομάδας ζητήθηκε από το ChatGPT να οριοθετήσει χρονικά τη μετάβαση της ανθρωπότητας στη vegan διατροφή.

To Timeline

2024-2028: Οι Gen Z και οι Millennials θα αρχίσουν να ευαισθητοποιούν τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας τροφίμων για να δημιουργήσουν περισσότερες εναλλακτικές λύσεις κρέατος με βάση τα φυτά και θα δημιουργηθεί μια νέα δυναμική τάση vegan μέσω των social media.

2032: Θα εκτοξευτεί ο αριθμός όσων ακολουθούν vegan διατροφή σε ΗΠΑ, Καναδά και Ευρώπη για αυτό τον λόγο θα υπάρξει και δραστική μείωση των τιμών των vegan προϊόντων. Παράλληλα θα γίνονται συνεχώς νέες ανακαλύψεις από την τεχνολογία τροφίμων που θα αυξάνουν τις εναλλακτικές φυτικές λύσεις για κρέας και γαλακτομικά προϊόντα.

2037: Οι κυβερνήσεις της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης θα εφαρμόσουν επιδοτήσεις για τη φυτική γεωργία.

2048: Θα εορταστεί για πρώτη φορά η «Ημέρα Κλιματικής Δράσης και Βιγκανισμού» όπως ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο και η Νάταλι Πόρτμαν.

2057: Ο βιγκανισμός θα είναι ευρέως αποδεκτός και ενσωματώμενος στη καθημερινότητα των ανθρώπων σε πολλά μέρη του κόσμου.

2059: Διάσημοι αθλητές θα πιέζουν για να γίνει ο βιγκανισμός κυρίαρχος τρόπος διατροφής.

2064: Θα γίνει διεθνές γεγονός το «Global Vegan Week».

2068: Μεγάλες αλυσίδες εστιατορίων θα παρέχουν αποκλειστικά vegan μενού

2070: Οι νεότερες γενιές που θα έχουν μεγαλώσει με τον βιγκανισμό ως κανόνα θα έχουν διαμορφώσει έναν κόσμο κατά κύριο λόγο vegan.

2073: Ο κόσμος θα είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου vegan

2075: Η κτηνοτροφία θα αποτελεί πλέον παρελθόν.

Naftemporiki.gr