Skip to main content

Κομισιόν: Πακέτο βοήθειας 50 δισ. ευρώ στην Ουκρανία για την επόμενη τετραετία

Twitter/vonderleyen

«Πρέπει να επανεξεταστεί ο πολυετής προϋπολογισμός της ΕΕ», τόνισε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

H Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε σήμερα την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ένα πακέτο βοήθειας ύψους 50 δισ. ευρώ για τα επόμενα 4 χρόνια για την Ουκρανία.

Το εν λόγω πακέτο θα περιλαμβάνει δάνεια και επιχορηγήσεις, ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν και θα ενταχθεί στο πλαίσιο αναθεώρησης του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου της ΕΕ, της περιόδου 2021-2027.

Όπως τόνισε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μέχρι στιγμής η ΕΕ έχει κινητοποιήσει για την Ουκρανία, απευθείας από τον προϋπολογισμό της, ποσό ύψους 30 δισ. ευρώ και αυτό δεν είναι κάτι το οποίο είχε αρχικά προβλεφθεί από το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο. Γι’ αυτό τώρα πρέπει να επανεξεταστεί ο πολυετής προϋπολογισμός της ΕΕ, σημείωσε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.