Skip to main content

Ρωσία: Εξαήμερη εργασία ζητούν οι επιχειρηματίες λόγω των επιπτώσεων των κυρώσεων

REUTERS/Evgenia Novozhenina

Η ΕΕ συζητά έναν 11ο γύρο κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Η ρωσική ένωση επιχειρήσεων κάλεσε το υπουργείο Εργασίας να εξετάσει το ενδεχόμενο μετάβασης σε εξαήμερη εβδομάδα εργασίας, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν καλύτερα τις επιπτώσεις των δυτικών κυρώσεων, ανέφεραν τη Δευτέρα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Με τις κυρώσεις να επιβαρύνουν τη ρωσική οικονομία, «το χρηματοπιστωτικό και οικονομικό μας σύστημα εξακολουθεί να έχει ανάγκη από πρόσθετες επενδύσεις», ανέφερε ο επιχειρηματικός σύλλογος Avanti σε επιστολή του προς τον υπουργό Εργασίας, Anton Kotyakov, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Izvestia.

Η Ρωσία βέβαια τελεί υπό διεθνείς κυρώσεις από το 2014, όταν τα στρατεύματα του Κρεμλίνου εισέβαλαν στην Κριμαία, και οι δυτικές χώρες έχουν εντείνει την προσπάθεια επιβολής κυρώσεων από τότε που η Μόσχα ξεκίνησε την πλήρους κλίμακας εισβολή της στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η ΕΕ συζητά επί του παρόντος έναν 11ο γύρο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, ο οποίος θα μπορούσε να περιλαμβάνει μέτρα με στόχο χώρες που συνεχίζουν να συνεργάζονται επιχειρηματικά με τη Μόσχα, επιτρέποντάς της έτσι να παρακάμψει τις κυρώσεις.

Η ομάδα επιχειρηματιών Avanti, που δημιουργήθηκε το 2014, έχει μέλη από τον επιχειρηματικό τομέα αλλά και αρκετούς Ρώσους βουλευτές, σύμφωνα με τον ιστότοπό της.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Politico