Skip to main content

Ryanair: Προβλέψεις για δυναμικό καλοκαίρι μετά από ρεκόρ ετήσιων κερδών

Στα 1,43 δισ. ευρώ τα κέρδη

Η Ryanair πέτυχε σχεδόν ρεκόρ κερδών για το σύνολο του έτους έως τις 31 Μαρτίου και εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξη ότι η ισχυρή καλοκαιρινή ζήτηση θα εξασφαλίσει μέτρια αύξηση των κερδών της τους επόμενους 12 μήνες.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης αναμένει αύξηση της κίνησης κατά 10% φέτος, η οποία θα υπερκαλύψει την αύξηση των τιμών πετρελαίου κατά 1 δισεκατομμύριο ευρώ (1,1 δισεκατομμύριο δολάρια), δήλωσε τη Δευτέρα, καθώς ανακοίνωσε ελαφρώς καλύτερα από τα αναμενόμενα ετήσια κέρδη μετά φόρων ύψους 1,43 δισεκατομμυρίων ευρώ.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία στο μυαλό μου ότι οι άνθρωποι που ήταν κλειδωμένοι για τα δύο χρόνια του COVID επιστρέφουν στα ταξίδια. Βλέπουν τα ταξίδια όχι ως πολυτέλεια αλλά ως κάτι απαραίτητο και οι οικογένειες επιστρέφουν στις παραλίες της Ευρώπης αυτό το καλοκαίρι», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Μάικλ Ο’ Λίρι σε παρουσίαση στους επενδυτές.

Οι μετοχές της Ryanair, με άνοδο 27% μέχρι στιγμής φέτος, σημείωναν άνοδο 1,4% στις πρώτες συναλλαγές.

Ο Ο’ Λίρι προειδοποίησε ότι δεν είναι απολύτως σίγουρος αν αυτό θα συνεχιστεί και ότι ο χειμώνας και οι αρχές του 2024 μπορεί να είναι πιο δύσκολες.

Η Ryanair θα προσθέσει 110 νέα αεροσκάφη της Boeing τα επόμενα τρία καλοκαίρια, αν και ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις.

Ο Ο’ Λίρι αναμένει ότι όλα τα αεροσκάφη που απαιτούνται για το καλοκαίρι του 2024 θα φθάσουν μέχρι το τέλος του επόμενου Μαΐου και ότι οι παραδόσεις θα είναι «πιο ομαλές» το επόμενο καλοκαίρι.

Μια συμφωνία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που συνήφθη με την Boeing αυτόν τον μήνα για έως και 300 αεροσκάφη θα επιτρέψει την αύξηση της κίνησης σε 300 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως μέχρι τον Μάρτιο του 2034, προέβλεψε η Ryanair.

Τα κέρδη μετά φόρων 1,43 δισ. ευρώ (1,57 δισ. δολάρια) της Ryanair για το σύνολο του έτους ήταν ελαφρώς καλύτερα από τις προσδοκίες των αναλυτών και τις δικές της προβλέψεις για 1,425 δισ. ευρώ.

naftemporiki.gr