Skip to main content

Ο CEO με τους τηλεργαζόμενους που δεν άνοιξαν για ένα μήνα υπολογιστή

30 εργαζόμενοι δεν άνοιξαν υπολογιστή για ένα μήνα. Μεταξύ αυτών και ο μάνατζέρ τους.

Η τηλεργασία μπορεί να «λύνει» χέρια σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις, ωστόσο, αρκετοί εργοδότες ανησυχούν ότι ενέχει ένα κίνδυνο, την πιθανότητα ελλιπούς αφοσίωσης των υπαλλήλων τους. Στο θέμα αναφέρθηκε προσφάτως ο… παθών διευθύνων σύμβουλος της Clearlink, Τζέιμς Κλαρκ, ο οποίος μιλώντας στους εργαζόμενους της εταιρείας του, αποκάλυψε ότι κάποιοι από αυτούς που τηλεργάζονταν δεν είχαν καν ανοίξει τον υπολογιστή τους για ένα μήνα. Μαζί με αυτούς και ο μάνατζέρ τους.

Ο Κλαρκ, ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία μάρκετινγκ και τεχνολογίας, έκανε αυτές τις δηλώσεις σε εκδήλωση στην οποία ανακοίνωσε την υποχρεωτική επιστροφή στα γραφεία της εταιρείας για τέσσερις ημέρες την εβδομάδα για τους περισσότερους εργαζόμενους σε απόσταση 50 μιλίων από την έδρα της εταιρείας.

Ο CEO της Clearlink έκανε λόγο για «σιωπηρή παραίτηση» των εργαζόμενων που εξακολουθούν όμως να παίρνουν τον μισθό τους. «Μόνο για φέτος, πήρα δεδομένα ότι περίπου 30 από εσάς δεν ανοίξατε καν τους φορητούς υπολογιστές για έναν ολόκληρο μήνα», είπε, προσθέτοντας ότι όλοι ήταν τηλεργαζόμενοι υπάλληλοι, μεταξύ των οποίων και ο μάνατζέρ τους.

Πάντως ο Κλαρκ παραδέχτηκε ότι οι νέες πολιτικές θα δυσκολέψουν τους εργαζόμενους που έχουν παιδιά, λέγοντας ότι αυτός και άλλα στελέχη είχαν έντονες συζητήσεις για το θέμα. Τελικά όμως, όπως τόνισε, δεν πιστεύει ότι η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων θα μπορούσε να εκπληρώσει ταυτόχρονα τις επαγγελματικές τους ανάγκες και την φροντίδα των παιδιών τους.

Με πληροφορίες από Business Insider