Κοινή δήλωση τουριστικής συνεργασίας με την Αργεντινή

Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013 16:04
UPD:16:13

Συνάντηση της υπουργού Τουρισμού Ολγας Κεφαλογιάννη με τον υπουργό Τουρισμού της Αργεντινής κ. Carlos Meyer

Κοινή δήλωση συνεργασίας στον τομέα του Τουρισμού, υπέγραψαν η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη με τον υπουργό Τουρισμού της Αργεντινής Κάρλος Ενρίκε Μέγιερ, κατά τη σημερινή συνάντηση τους στο Μπουένος Άϊρες.

Συνάντηση της υπουργού Τουρισμού Ολγας Κεφαλογιάννη με τον υφ. Εξωτερικών της Αργεντινής κ. Eduardo Zuain

Οι δυο υπουργοί εξέφρασαν την κοινή των επιθυμία να υπάρξει μια νέα αρχή στην προώθηση των διμερών σχέσεων στον τομέα του τουρισμού, στη βάση της φιλίας των δυο λαών.

Η κοινή δήλωση περιλαμβάνει:

  • Την πραγματοποίηση δράσεων, με στόχο την αύξηση της τουριστικής κίνησης, μεταξύ Ελλάδας και Αργεντινής
  • Τις δυνατότητες διοργάνωσης ταξιδίων εξοικείωσης για τους τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους.
  • Την προώθηση και διευκόλυσνση επενδύσεων στον τουριστικό κλάδο από έλληνες και αργεντινούς επιχειρηματίες.
  • Την άμεση επαφή και επικοινωνία μεταξύ του ΕΟΤ και του Εθνικού Ινστιτούτου Τουριστικής Προώθησης της Αργεντινής.
  • Την προώθηση συνεργασίας στις ειδικές μορφές τουρισμού, όπως ο Αγροτουρισμός, ο Οικολογικός και Πολιτιστικός τουρισμός.

Η βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών στον τουριστικό τομέα βρέθηκε στο επίκεντρο και της συνάντησης που είχε η κ. Κεφαλογιάννη με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Αργεντινής. 

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, συζητήθηκε το θέμα της έκδοσης visa αλλά και το ζήτημα της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Αθήνας- Μπουένος Άϊρες. 

Η υπουργός Τουρισμού μίλησε για στρατηγικό άνοιγμα που προτίθεται να κάνει η Ελλάδα στην Λατινική Αμερική, καθώς η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί μια σημαντική αγορά, με ιδιαίτερα ενθαρρυντικές προοπτικές για τη χώρα μας. 

Επίσης αναφορά έκανε και στο ενεργό ομογενειακό στοιχείο της Αργεντινής που θέλει να κρατήσει ισχυρούς δεσμούς με την Ελλάδα. 

Η κ. Κεφαλογιάννη παρέστη ακόμη σε μεγάλη εκδήλωση για τους ομογενείς, που διοργάνωσαν τα Ιδρύματα OSDE και CARI. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης Δημήτριος Παντερμαλής και η πρέσβης της Ελλάδας στην Αργεντινή Ελένη Λειβαδίτου. Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα