Στα τέλη Ιανουαρίου οι διαγωνισμοί για τα πρώτα προγράμματα του ΕΤΕΑΝ

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011 22:42

Στα τέλη Ιανουαρίου θα προκηρυχτούν οι διαγωνισμοί για τα πρώτα προγράμματα του Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ), όπως ανέφερε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μιλώντας στο δείπνο του Γαλλο-Ελληνικού Επιμελητηρίου.

«Καλούμε και τις ελληνικές και τις διεθνείς τράπεζες να δείξουν έμπρακτα την εμπιστοσύνη τους στις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας συμμετέχοντας στα προγράμματα του Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης, του εθνικού μας fund που θα χρηματοδοτεί στοχευμένα και ανταποδοτικά την επιχειρηματικότητα», σημείωσε αναφερόμενος στο ΕΤΕΑΝ.

Σε ό,τι αφορά τον επενδυτικό νόμο σημείωσε χαρακτηριστικά: «έρχομαι από τη Βουλή, όπου συζητάμε το νέο νομοσχέδιο για τις επενδύσεις. Αύριο το βράδυ, θα είναι νόμος του κράτους μέσα σε κλίμα συναίνεσης από τα κόμματα. Στα μέσα Μαρτίου προκηρύσσουμε τα πρώτα επενδυτικά σχέδια».

«Κάθε ευρώ είναι πολύτιμο για τη χώρα μας και θα το επενδύσουμε, δεν θα το σπαταλήσουμε», τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Συνεχίζοντας επεσήμανε ότι το Υπουργείο επεξεργάζεται ένα ''Innovation Track'' για νέους και καινοτόμους επιχειρηματίες, ώστε κάποιος να ιδρύει επιχείρηση μέσα σε μία μέρα και υπενθύμισε ότι προγραμματίζεται η λειτουργία του one-stop-shop μέσα στους πρώτους μήνες του έτους.

Ανέφερε επίσης ότι σε λίγες μέρες είναι νόμος και η απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης των μεταποιητικών επιχειρήσεων και των ετεχνικών παγγελμάτων ενώ με το νομοσχέδιο που έχει ήδη καταθέσει στη Βουλή για τα Επιχειρηματικά Πάρκα, όπως είπε, διευρύνεται το φάσμα των κατηγοριών των επιχειρήσεων που επιτρέπεται να εγκατασταθούν σε αυτά.

Στην ομιλία του ο υπουργός τόνισε ότι «καμία μάχη δεν κερδήθηκε χωρίς συμμάχους. Στηρίζουμε τις γαλλικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και τα προϊόντα μας βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στη γαλλική αγορά. Είμαστε δίπλα σε στρατηγικές επιλογές της ευρωπαϊκής πορείας. Είμαστε δίπλα σε κρίσιμες μάχες, οικονομικές και κοινωνικές».

Υπογράμμισε τέλος ότι οι Ελληνογαλλικές σχέσεις ήταν και παραμένουν δυνατές και «μπορούν να γίνουν αμοιβαία ωφέλιμες για τους δύο λαούς και σε περισσότερα επίπεδα», ενώ κάλεσε τους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα, να ενισχύσουν και να διευρύνουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα στη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα