Πρόταση από Τράπεζα Πειραιώς για Τ.Τ. - ΑΤΕbank

Aλλάζει ο τραπεζικός χάρτης
Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010 10:32
UPD:11:50

Πρόταση για την εξαγορά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της ΑΤΕbank αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς.

Πρόταση για την εξαγορά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της ΑΤΕbank αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς.

Όπως έγινε γνωστό, η Τράπεζα Πειραιώς υπέβαλε πρόταση προς την ελληνική κυβέρνηση για την εξαγορά σημαντικών μεριδίων στις ανωτέρω δύο τράπεζες.

Επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιήσει η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς στις 11:30.

Ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει σοβαρά την πρόταση για την τριπλή αυτή συγχώνευση. «Είναι μια πρόταση την οποία θα εξετάσει σοβαρά η ελληνική κυβέρνηση», ανέφερε.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σπύρος Καπράλος, με τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών των τριών τραπεζών, μετά από ενημέρωση που έλαβε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς από την Τράπεζα Πειραιώς ότι υπέβαλε πρόταση προς την ελληνική κυβέρνηση για την εξαγορά σημαντικών μεριδίων στις ανωτέρω δύο τράπεζες.

Η επαναδιαπραγμάτευση των μετοχών των τραπεζών θα γίνει μετά την έκδοση των σχετικών ανακοινώσεων.

ΑΤΕbank: Καμία ενημέρωση από Πειραιώς

Η ATEbank δεν έχει καμία ενημέρωση σχετικά με την πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για εξαγορά ποσοστού σε αυτή, δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της κρατικής τράπεζας Θεόδωρος Πανταλάκης.

«Η διοίκηση της ATEbank δεν έχει καμία ενημέρωση επί του θέματος»,τόνισε.

Γ. Παπακωνσταντίνου: Χρειαζόμαστε λιγότερες και πιο ισχυρές τράπεζες

Χθες, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου τάχθηκε για άλλη μια φορά υπέρ των συγχωνεύσεων στον τραπεζικό κλάδο, κάνοντας μάλιστα λόγο για σχετικές συζητήσεις που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη μεταξύ των πιστωτικών ιδρυμάτων.

«Γίνονται πολλές συζητήσεις, θα δούμε εάν αυτές θα καταλήξουν σε ένα καινούριο περιβάλλον στον τραπεζικό τομέα», τόνισε και χαρακτήρισε επείγουσα την ανάγκη να γίνουν στρατηγικές κινήσεις από όλες τις τράπεζες.

Το τελευταίο διάστημα κυβέρνητικά στελέχη με δημόσιες δηλώσεις τους έχουν παροτρύνει τις τράπεζες να προχωρήσουν σε συνεργασίες και συγχωνεύσεις για να αντιμετωπίσουν καλύτερα τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στον κλάδο.

«Είναι σαφές ότι η χώρα μας χρειάζεται λιγότερες και πιο ισχυρές τράπεζες. Εμείς θα σπρώξουμε προς αυτή την κατεύθυνση με όλες μας τις δυνάμεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ΥΠΟΙΚ, μιλώντας στη Βουλή κατά την ενημέρωση των μελών της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων σχετικά με την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού το πρώτο εξάμηνο.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε ότι οι ελληνικές τράπεζες συμμετέχουν σε ποσοστό 90% στα stress tests προκειμένου να μη δημιουργηθεί η εσφαλμένη εντύπωση στο εξωτερικό ότι κάποια τράπεζα δεν θα μπορούσε να τα περάσει.Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΕΙΡΣχολιασμένα