ΟΑΕΔ: Επιχορήγηση εισφορών για την πρόσληψη 65.000 ανέργων

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010 16:10

Την έναρξη υποβολής αιτήσεων από την προσεχή Δευτέρα 29 Νοεμβρίου για δύο νέα ειδικά προγράμματα διετούς και τετραετούς διάρκειας αντίστοιχα, για την πρόσληψη συνολικά 65.000 ατόμων, ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ.

Την έναρξη υποβολής αιτήσεων από την προσεχή Δευτέρα 29 Νοεμβρίου για δύο νέα ειδικά προγράμματα διετούς και τετραετούς διάρκειας αντίστοιχα, που αφορούν στην προώθηση της απασχόλησης με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη συνολικά 65.000 ατόμων, ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Οργανισμός καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αίτηση για υπαγωγή στο «Ειδικό διετές πρόγραμμα προώθησης της απασχόλησης με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη 25.000 ανέργων» και για άτομα που θα προσλάβουν με καθεστώς μερικής απασχόλησης.

Παράλληλα, ενημερώνει τις γυναίκες αυτοαπασχολούμενες που απασχολούν έως ένα άτομο, ότι μπορούν από την ερχόμενη Δευτέρα να ενταχθούν στο «Ειδικό τετραετές πρόγραμμα προώθησης της απασχόλησης με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη 40.000 ανέργων» για τη δημιουργία μίας νέας θέσης εργασίας με σκοπό την υποστήριξη της λειτουργίας της ατομικής τους επιχείρησης, για χρονικό διάστημα από έξι έως 18 μήνες, κατά το διάστημα απουσίας τους από την επιχείρηση λόγω κυοφορίας, λοχείας ή φροντίδας παιδιών.

Μετά τη λήξη του χρονικού διαστήματος για το οποίο θα ενταχθούν στο πρόγραμμα (από έξι έως 18 μήνες), εφόσον το επιθυμούν δύνανται να συνεχίσουν το πρόγραμμα για το υπολειπόμενο χρονικό διάστημα μέχρι την συμπλήρωση των 48 μηνών επιχορήγησης και της δέσμευσης των 12 μηνών χωρίς επιχορήγηση.

Περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τα δύο προγράμματα, τις προϋποθέσεις καθώς και τη διαδικασία υπαγωγής σε αυτά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, www.oaed.gr .Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα