Βολές ΠΑΣΟΚ κατά ΝΔ για ΜμΕ, ενεργειακή πολιτική

Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2009 18:41
UPD:18:43

Έντονα επικριτικοί έναντι της κυβέρνησης για θέματα που αφορούν την ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) αλλά και ακολουθούμενη ενεργειακή πολιτική εμφανίστηκαν ο αρμόδιος για θέματα Ανάπτυξης πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο εισηγήτης ΚΤΕ Απόστολος Κατσιφάρας και ο Γραμματέας του Τομέα Ανάπτυξης Φίλιππος Σαχινίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Χρυσοχοϊδης έκανε λόγο για «προκλητική άρνηση των ελληνικών τραπεζών, πλην της ΑΤΕ, να αξιοποιήσουν το πακέτο των 28 δισ. ευρώ προς όφελος της πραγματικής οικονομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» ενώ επανήλθε στα περί αδυναμίας του ΤΕΜΠΜΕ να εγγυηθεί την εγγυοδοσία των ΜμΕ.

Κατηγόρησε ακόμη το κυβερνών κόμμα για παταγώδη αποτυχία «για τρίτη συνεχή χρονιά να θέσει σε εφαρμογή προς όφελος της πραγματικής οικονομίας τη ναυαρχίδα του ΕΣΠΑ, το πρόγραμμα Επιχειρηματικότητα-Ανταγωνιστικότητα, με αποτέλεσμα να μένουν αδιάθετα συνολικά κονδύλια ύψους 1,3 δισ. ευρώ».

Μίλησε επίσης για «δραματική μείωση του τζίρου στην αγορά» και επέκρινε την κυβέρνηση για «παιχνίδια κερδοσκοπίας που για άλλη μια φορά σημειώθηκαν στην ελληνική αγορά καυσίμων με αποτέλεσμα οι Έλληνες καταναλωτές να επιβαρυνθούν με ένα καπέλο 10% στην κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης».

Βάλλοντας προσωπικά κατά του κ. Κώστα Καραμανλή υποστήριξε πως προσπαθεί να εμφανιστεί ως επικεφαλής και συντονίζων ένα διευθυντήριο «μιας αποτυχημένης κατά κοινή ομολογία οικονομικής πολιτικής». «Επιχειρεί σήμερα ο κ. Καραμανλής να εμφανιστεί μεταλλαγμένος και δήθεν διαφορετικός απ’ αυτόν που ήταν πριν» συμπλήρωσε.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα