Π. Σταμπουλίδης: Μέσα στο Μάιο το πακέτο στήριξης για την εστίαση

Με take away και delivery η εστίαση στα κλειστά εμπορικά κέντρα
Πέμπτη, 29 Απριλίου 2021 11:36
UPD:11:39
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μέσα στο Μάιο θα δοθεί το πακέτο στήριξης για την εστίαση, είπε σε συνέντευξή του, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ενώ σημείωσε ότι το πακέτο στήριξης έχει ετοιμαστεί και απομένουν κάποια τεχνικά ζητήματα για να ανοίξει η πλατφόρμα και να ξεκινήσουν γρήγορα οι καταβολές.

Ο κ. Σταμπουλίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι «Είναι ένα επιπλέον πακέτο στήριξης, δεν είναι το μόνο πακέτο στήριξης», συμπληρώνοντας ότι «Μιλάμε για ένα πακέτο, επιπλέον, το οποίο σκοπό έχει να βοηθήσει στην επανεκκίνηση των επιχειρήσεων. Είναι με την διαδικασία της επιστρεπτέας προκαταβολής».

Όπως επεσήμανε, η εστίαση έχει πάρει την μερίδα του λέοντος όσον αφορά τις επιστρεπτέες προκαταβολές και σχεδόν όλα τα μέτρα τα οποία έχουν εφαρμοστεί και έχουν υλοποιηθεί. 

Επίσης τόνισε ότι το άνοιγμα της εστίασης δεν αφορά σε μαγαζιά στα κλειστά εμπορικά κέντρα και όπου αλλού υπάρχει εστίαση εντός κλειστού χώρου ( Σταθμοί ΚΤΕΛ, στοές κτλπ).

«Υπάρχει η δυνατότητα για αυτές τις επιχειρήσεις να πραγματοποιούν take away και delivery» πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας και είπε πως μέχρι τις 14 Μαίου θα είναι σε ισχύ αυτό το μέτρο.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα