Συνεδρίαση του φορέα της επένδυσης του Ελληνικού

Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2020 15:53
UPD:16:02

Συνεδρίασε ο φορέας της επένδυσης του Ελληνικού, υπό την προεδρία του δημάρχου, Γιάννη Κωνσταντάτου, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, παρουσία των νέων μελών που αντικατέστησαν τους εκπροσώπους των δήμων Αλίμου και Γλυφάδας που αποχώρησαν.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν θέματα λειτουργίας του φορέα και εκκίνησης των υπηρεσιών του.

Ο φορέας συστάθηκε με απόφαση της ελληνικής Πολιτείας το 2018, καθώς η λειτουργία του ήταν αναβλητική αίρεση για την επενδυτική διαδικασία του Ελληνικού. Πριν από λίγο καιρό επιχορηγήθηκε με 300.000 ευρώ από την Πολιτεία, προκειμένου να ξεκινήσει τις εργασίες του, αποδεικνύοντας τη βούληση της κυβέρνησης στη λειτουργία του συγκεκριμένου φορέα.

Ο φορέας είναι επιφορτισμένος στην ορθή διαχείριση όλων των κοινόχρηστων χώρων που θα προκύψουν στα στάδια υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, στη μαρίνα του Ελληνικού και στο παραλιακό μέτωπο του Αγίου Κοσμά, και θα δίνονται σταδιακά προς κοινή χρήση.

Σύντομα θα παρουσιαστεί το επιχειρησιακό πρόγραμμα του φορέα, καθώς και πρωτοβουλίες συνεργασίας και διαβούλευσης με φορείς και δήμους της νότιας Αττικής αναφορικά με τη διάχυση νέων τεχνολογιών και διαχείρισης του σύγχρονου αστικού περιβάλλοντος που θα προκύψει μέσα από την επένδυση στο Ελληνικό.

Παράλληλα, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για τα οφέλη και τις επιπτώσεις της επένδυσης στο Ελληνικό.

Στο νέο διοικητικό συμβούλιο στις θέσεις των δημάρχων Αλίμου και Γλυφάδας, ορίστηκαν οι κ.κ. Γιάτσιος (πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ) και Σπυρίδων (διευθύνων σύμβουλος της της ΕΕΤΑΑ), αντίστοιχα.

Επίσης εκπρόσωπος της Ελληνικό Α.Ε ορίστηκε η κα. Βασιλάκη ενώ ο κ. Σωτηρόπουλος ορίστηκε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα