Μ. Κόνσολας: Οι τρεις στόχοι για την επανεκκίνηση του τουρισμού

«Η ζωή και ο τουρισμός δεν μπορεί και δεν πρέπει να σταματήσουν»
Πέμπτη, 21 Μαΐου 2020 14:03
UPD:14:11

Τους τρεις στόχους της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση του τουρισμού ανέπτυξε ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, στη διάρκεια της ομιλίας του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Τουρισμού.

Όπως είπε, πρώτος στόχος είναι «να κερδίσουμε ό,τι μπορούμε από μια χρονιά που μέχρι πριν λίγο καιρό θεωρείτο χαμένη για τον τουρισμό μας».

Ο δεύτερος στόχος, είναι η στήριξη των εργαζομένων, η διατήρηση της απασχόλησης και των θέσεων εργασίας μέσα από την κάλυψη του μισθολογικού κόστους, την επέκταση του επιδόματος ανεργίας για τους εποχικά εργαζόμενους  και τη μείωση του ορίου των ενσήμων για την ένταξη στο ταμείο ανεργίας.  

Ως τρίτο στόχο ο κ. Κόνσολας έθεσε την ενίσχυση των επιχειρήσεων με την παροχή ρευστότητας μέσα από δάνεια με την εγγύηση του δημοσίου και την ένταξη τους στη δεύτερη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής.

«Η ζωή  και ο τουρισμός δεν πρέπει και δεν μπορεί να σταματήσουν.  Μπορούμε να είμαστε ασφαλείς, χωρίς να υποκύπτουμε στο φόβο αλλά λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία και απαραίτητα μέτρα» διαβεβαίωσε.

Εκτίμησε ακόμη πως η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων θα ενισχύσει την εικόνα της χώρας, ως ασφαλούς τουριστικού προορισμού. Παράλληλα στους επισκέπτες της χώρας θα γίνονται δειγματοληπτικά τεστ ενώ θα υπάρξει ενίσχυση και προετοιμασία των δομών υγείας σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς με την εκπόνηση ειδικών επιχειρησιακών σχεδίων, πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τις θεσμικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Τουρισμού, ο κ. Κόνσολας τόνισε ότι είναι έτοιμα δύο ακόμα νομοσχέδια: Το πρώτο αφορά στη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που έχει γίνει ποτέ - όπως είπε - στο χώρο της τουριστικής εκπαίδευσης και έρευνας και το δεύτερο στη διαμόρφωση των συνθηκών για την περιφερειακή τουριστική ανάπτυξη και τον μετασχηματισμό των Περιφερειακών Υπηρεσιών Τουρισμού του υπουργείου σε πολυδύναμα κέντρα παραγωγής τουριστικής πολιτικής.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα