Η EY χρηματοοικονομικός σύμβουλος στην παραχώρηση της μαρίνας Αλίμου

Παρασκευή, 15 Μαΐου 2020 15:36
UPD:15:38
REUTERS/Yorgos Karahalis

Με τη συμβολή της EY Ελλάδος υπεγράφη την Τετάρτη η συμφωνία παραχώρησης και εκμετάλλευσης της μαρίνας Αλίμου.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, συμμετείχε στη συμφωνία ως σύμβουλος για λογαριασμό του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), προσφέροντας υπηρεσίες χρηματοοικονομικού συμβούλου στο Ταμείο καθ’ όλη τη διαδικασία εύρεσης προτιμητέου επενδυτή και τη διαδικασία παραχώρησης.

Η σύμβαση προβλέπει την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης της μαρίνας Αλίμου για 40 χρόνια στην εταιρεία «Άκτωρ Παραχωρήσεις Α.Ε.», με τη συνολική αξία της συμφωνίας να φτάνει κατ’ ελάχιστον τα 177 εκατ. ευρώ (σε ονομαστική αξία), περιλαμβάνοντας το εφάπαξ καταβλητέο ποσό κατά την έναρξη της παραχώρησης, την ετήσια αμοιβή παραχώρησης, καθώς και ποσοστό επί των ετήσιων ακαθάριστων εσόδων της μαρίνας.

Η παραχώρηση στοχεύει στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση μίας εκ των μεγαλύτερων μαρίνων στην Ανατολική Μεσόγειο, σε τουριστικό λιμένα κορυφαίου επιπέδου, που θα συνεισφέρει στην περαιτέρω ανάδειξη της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία, ο Τάσος Ιωσηφίδης, εταίρος κι επικεφαλής του Τμήματος Χρηματοοικονομικών Συμβούλων και Υποστήριξης Συναλλαγών της EY Ελλάδος, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η υπογραφή της σύμβασης για την παραχώρηση της μαρίνας του Αλίμου συμπίπτει με μία περίοδο όπου η ελληνική οικονομία, και πιο συγκεκριμένα ο ελληνικός τουρισμός, βάλλονται από τις επιπτώσεις του Covid-19 και άρα αποτελεί μία συμφωνία βαρύνουσας σημασίας για τις τουριστικές υποδομές της Ελλάδας, καθώς πρόκειται για ένα έργο με προοπτική σημαντικής συνεισφοράς στην ανάπτυξη της Αθηναϊκής Ριβιέρας και του θαλάσσιου, και όχι μόνο, τουρισμού της χώρας.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα