ΔΕΔΔΗΕ: Νέο ψηφιακό σύστημα καταμέτρησης κατανάλωσης ρεύματος

Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2020 14:15
UPD:14:18
EPA/LYNN BO BO

Tη νέα καινοτόμα λύση που ψηφιοποιεί τις εργασίες καταμέτρησης των παροχών ηλεκτρικού ρεύματος παρουσίασε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Α. Μάνος κι ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης και Διαχείρισης Δικτύου Η. Μενεγάτος στον πρόεδρο της ΡΑΕ Ν. Μπουλαξή, στα μέλη της ολομέλειας Σ. Αναγνωστόπουλο και Θ. Ζερβό και σε στελέχη της Αρχής, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας.

Πρόκειται για ένα έργο σταθμό για τον εκσυγχρονισμό και την ψηφιοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, καθώς αναβαθμίζονται ριζικά οι εργασίες καταμέτρησης.

Αναλυτικότερα, η νέα λύση περιλαμβάνει μέτρηση με σύγχρονες Mobile συσκευές, ενσωματώνοντας όλα τα πλεονεκτήματα που παρέχει η νέα τεχνολογία (πιστοποιημένη επίσκεψη, λήψη συντεταγμένων, φωτογραφιών κλπ), αυτοματοποιώντας όλη τη διαδικασία.

Ο νέος σύγχρονος τρόπος καταμέτρησης, διαχείρισης αποκοπών και επαναφορών βελτιώνει άμεσα τον χρόνο υλοποίησης των αιτημάτων και το σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας.

Παράλληλα, η σταδιακή εφαρμογή του νέου σύγχρονου τρόπου καταμέτρησης θα εξαλείψει τα όποια προβλήματα μπορεί να προκύπτουν από καθυστερήσεις στη λήψη των ενδείξεων του μετρητή.

Tη νέα λύση θα παρουσιάσει άμεσα η διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ και στους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ μέχρι τον Σεπτέμβριο θα εφαρμοστεί στο 80% των περιοχών πανελλαδικά και πλήρως μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα