Τhomas Cook: Αίτηση προστασίας από πιστωτές στις ΗΠΑ

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019 16:28
UPD:16:35
REUTERS/Thomas White

Αίτηση για την υπαγωγή της στο Άρθρο 15 του πτωχευτικού κώδικα στις ΗΠΑ υπέβαλε η Thomas Cook στο πλαίσιο της ευρύτερης αναδιάρθρωσης. 

Το Άρθρο 15 προστατεύει τις ξένες εταιρίες από αγωγές πιστωτών στις ΗΠΑ, ενώ πραγματοποιούν αναδιοργάνωση σε άλλη χώρα. Μπορεί επίσης να πυροδοτήσει την πληρωμή της ασφάλειας έναντι στάσης πληρωμών σε ομόλογα της Thomas Cook.

Oι πιστωτές του ταξιδιωτικού οργανισμού αναμένεται να ψηφίσουν στις 27 Σεπτεμβρίου επί του προτεινόμενου διακανονισμού- μία διαδικασία που εποπτεύεται από το δικαστήριο στη Βρετανία και θα μπορούσε να επιτρέψει στην κινεζική Fosun Tourism να ηγηθεί της διάσωσης της εταιρείας. 

 Yπενθυμίζεται ότι η Thomas Cook, εκ των κορυφαίων tour operators στον κόσμο, είναι σε διαπραγματεύσεις με τη Fosun (που είναι ήδη βασικός μέτοχος) προκειμένου να λάβει χρηματοδότηση ύψους 750 εκατ. στερλινών και να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του δανεισμού αλλά και ανασχεδιασμό της λειτουργίας της.

Παράλληλα υπάρχουν πληροφορίες ότι έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της τουρκικής Anex Tourism Group, η οποία αύξησε το ποσοστό της από 6,71% σε 8% στις 31 Ιουλίου, αλλά και Ρώσων επενδυτών. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα