Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης αύξησε τα κέρδη της 31%, χάρη στην... Ασία

Παρασκευή, 03 Μαΐου 2019 10:29
UPD:10:33
EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Η HSBC, η μεγαλύτερη βάσει κεφαλαιοποίησης τράπεζα της Ευρώπης, πέρασε με άνεση τον πήχυ των προσδοκιών στα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου. 

Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι τα κέρδη προ φόρων το διάστημα Ιανουαρίου- Μαρτίου σκαρφάλωσαν στα 6,213 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 30,7% σε σχέση με τα 4,755 δισ. δολάρια του πρώτου τριμήνου του 2018. Η επίδοση αυτή επετεύχθη χάρη σε έσοδα ύψους 14,428 δισ. δολαρίων, τα οποία ήταν αυξημένα κατά 5,24% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, αλλά και σε μειωμένα κόστη. 

Ο διευθύνων σύμβουλος, Τζον Φλιντ, σημείωσε πως οι επιδόσεις ήταν βελτιωμένες στους τομείς λιανικής τραπεζικής, διαχείρισης πλούτου, αλλά και εταιρικού δανεισμού και έκανε λόγο για «ενθαρρυντικά αποτελέσματα» σε ένα περιβάλλον προκλήσεων. 

Στον απόηχο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων η μετοχή της HSBC ενισχύθηκε 2,2% στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Από τις αρχές του έτους παρουσιάζει άνοδο της τάξης του 5%. Την ίδια ώρα οι μετοχές της στο Λονδίνο παρουσιάζουν πτώση 3,2% φέτος. 

Η βρετανική τράπεζα, που αντλεί το μεγαλύτερο μέρος των κερδών της από την Ασία, ανακοίνωσε ότι θα καταβάλλει μέρισμα 0,10 δολ. ανά κοινή μετοχή. 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα