Έρευνα: «Κλειδί» για την προσέλκυση στελεχών η ευέλικτη εργασία

Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019 11:46
UPD:12:07
shutterstock

Τον κίνδυνο να χάσουν κορυφαία στελέχη τους αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις που δεν προσφέρουν μια πολιτική ευέλικτης εργασίας, όπως προκύπτει από έρευνα που διεξήχθη από την IWG, μητρική εταιρεία της Regus και Spaces.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το 83% των εργαζομένων θα προτιμούσαν μια θέση που προσφέρει ευέλικτη εργασία παρά μια που δεν προσφέρει και περίπου ο ένας στους τρεις (28%) αξιολογεί ως πιο σημαντική την επιλογή της τοποθεσίας εργασίας παρά μια αύξηση στο επίδομα διακοπών.

Το 75% από τους 15.000 ερωτηθέντες της έρευνας από 80 διαφορετικές χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο πιστεύει ότι η ευέλικτη εργασία είναι η νέα πραγματικότητα. Ενδεικτικό είναι ότι τα τελευταία 10 χρόνια, 85% των επιχειρήσεων έχουν εισαγάγει μια πολιτική ευέλικτης εργασίας ή σχεδιάζουν να υιοθετήσουν μια.

Ωστόσο δεν έχουν μπορέσει όλες οι επιχειρήσεις να υιοθετήσουν την ιδέα. Το 60% των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι η αλλαγή της οργανωσιακής κουλτούρας είναι το βασικό εμπόδιο στην υλοποίηση μια πολιτικής ευέλικτης εργασίας, ειδικά σε επιχειρήσεις που έχουν μια μακροχρόνια, μη-ευέλικτη προσέγγιση στην εργασία. Πάνω από το ένα τρίτο (41%) δήλωσαν ότι ο φόβος για το πόσο μπορεί η ευέλικτη εργασία να επηρεάσει την συνολική κουλτούρα της εταιρείας  αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο.

 «Η ευέλικτη εργασία θεωρείται από πολλούς ως η νέα πραγματικότητα για κάθε επιχείρηση που ενδιαφέρεται σοβαρά για την παραγωγικότητα, ευελιξία και προσέλκυση κορυφαίων στελεχών. Πράγματι, οι μισοί από τους ερωτηθέντες δήλωσαν ότι εργάζονται εκτός του της έδρας τους για τουλάχιστον τη μισή εβδομάδα» δήλωσε σχολιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της IWG Μαρκ Ντίξον.

Όπως επισήμανε ο ίδιος, οι επιχειρήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο αντιμετωπίζουν πολλαπλές προκλήσεις και θα πρέπει να είναι ευέλικτες αρκετά για να προσαρμόζονται στην αλλαγή. «Η έρευνά μας δείχνει ότι οι επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα εξετάσει τα οικονομικά και στρατηγικά οφέλη των ευέλικτων χώρων εργασίας θα πρέπει να το κάνουν τώρα. Διαφορετικά, αντιμετωπίζονται ως εκτός πραγματικότητας, τόσο από τους ανταγωνιστές όσο και από τις απαιτήσεις του σύγχρονου εργατικού δυναμικού για το τι αποτελεί μια ωραία μέρα στη δουλειά, και τελικά τις οδηγεί να χάνουν κορυφαία στελέχη» πρόσθεσε.

Προσελκύοντας και διατηρώντας κορυφαία στελέχη

Ειδικότερα, τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν ότι το 71% των επιχειρήσεων πιστεύει ότι η προσφορά ευέλικτης εργασίας τους επιτρέπει να επεκτείνουν τα ταλέντα τους. Στην πραγματικότητα, πολλές (77%) επιχειρήσεις προσαρμόζονται για να βελτιώσουν τη διατήρηση κορυφαίων στελεχών εισάγοντας την ευέλικτη εργασία. Από την άποψη του εργαζόμενου, το ένα τρίτο των ανθρώπων δήλωσε ότι η ευέλικτη εργασία είναι τόσο σημαντική που θα την αξιολογούν ως πιο σημαντική από έναν καλύτερο ρόλο στην εταιρεία (32%). Πιθανόν αυτό συμβαίνει από την αυξανόμενη τάση για ισορροπία εργασίας-προσωπικής ζωής: η ευέλικτη εργασία θεωρείται ότι βελτιώνει αυτή την ισορροπία κατά 78%.

Παραγωγικότητα

Όπως προκύπτει από την έρευνα η ευελιξία όχι μόνο κάνει τους εργαζόμενους πιο χαρούμενους και υγιείς αλλά τους κάνει και πιο παραγωγικούς: 85% των επιχειρήσεων επιβεβαιώνουν ότι η παραγωγικότητά τους έχει αυξηθεί επειδή προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία. Επιπλέον, τα δύο τρίτα (67%) των ερωτηθέντων δήλωσε ότι τουλάχιστον το 21% της βελτίωσης στην παραγωγικότητα είναι αποτέλεσμα της ευέλικτης εργασίας.

Όχι πια μετακίνηση;

Τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν επίσης ότι τα δύο πέμπτα των ανθρώπων παγκοσμίως βλέπουν την μετακίνηση στην δουλειά ως το χειρότερο μέρος της ημέρας (40%) και πάνω από τους μισούς ερωτηθέντες πιστεύει ότι θα μπορούσε να ξεπεραστεί σε μια δεκαετία (2030). Η πίεση έχει αυξηθεί καθώς οι άνθρωποι που μετακινούνται για την εργασία τους είναι όλο και περισσότερο δυσαρεστημένοι από το ταξίδι τους στη δουλειά, και ένας στους πέντε (22%) δηλώνει ότι καθυστερούν τακτικά λόγω κίνησης. Σχεδόν οι μισοί (48%) των εργαζομένων ξοδεύουν τον χρόνο για την μετακίνηση δουλεύοντας και ως αποτέλεσμα σχεδόν οι μισοί (42%) πιστεύουν ότι οι επίσημες ώρες εργασίας θα πρέπει να περιλαμβάνουν τον χρόνο για την μετακίνηση, καθώς αυτός ο χρόνος δεν είναι «ελεύθερος χρόνος» στη μέρα τους.

Η νέα πραγματικότητα

Για πολλούς εργοδότες και εργαζόμενους, η ευέλικτη εργασία αποτελεί τη νέα πραγματικότητα. Οι μισοί όσων συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι τώρα πια εργάζονται εκτός των κεντρικών γραφείων της επιχείρησης για σχεδόν τη μισή εβδομάδα ή και περισσότερο, ενώ για το 70% των ανθρώπων η επιλογή εργασιακού περιβάλλοντος αποτελεί κύριο παράγοντα για την αξιολόγηση νέων θέσεων εργασίας.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα