Το χαρτί του αφορολόγητου παίζει τώρα η κυβέρνηση

Ευκλ. Τσακαλώτος: Συνιστώ υπομονή...
Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2018 09:26
UPD:09:27
REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS

 

Ανοιχτό το παράθυρο και για πάγωμα της μείωσης του αφορολογήτου από το 2020 αφήνει ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αποφεύγοντας πάντως μία ευθεία δέσμευση.

Είναι σαφές ότι μετά την κατάργηση του μέτρου για μειώσεις στις συντάξεις, το αφορολόγητο είναι ο δεύτερος "άσσος", που προσπαθεί να βγάλει η κυβέρνηση από το μανίκι, καθώς πριν από περίπου είκοσι ημέρες και η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, είχε χαρακτηρίσει τη μείωσή του «αχρείαστο μέτρο», υπογραμμίζοντας ότι θα επιδιωχθεί η κατάργησή του. 

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο κ. Τσακαλώτος δεν προχωρά σε μία τόσο ευθεία αναφορά, ωστόσο συνιστά «υπομονή», προσθέτοντας με νόημα πως το ίδιο συμβούλευε και στο θέμα των συντάξεων. Στόχος όπως επισημαίνει είναι σε κάθε περίτπωση να αξιοποιηθεί ο δημοσιονομικός χώρος, που αφήνουν τα υπερπλεονάσματα, για ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, αλλά και στήριξη της πραγματικής οικονομίας.

Ο υπουργός υποστηρίζει ότι η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα, ενώ προειδοποιεί ότι σκάνδαλα και σκανδαλολογία πλήττουν την οικονομία. Σημειώνει επίσης ότι οι «ολιγάρχες» δεν έχουν ακόμη παταχθεί πλήρως, αλλά έχουν περιοριστεί, ενώ όσον αφορά στον χρόνο των εκλογών τονίζει πως πρέπει να γίνουν στη λήξη της κοινοβουλευτικής θητείας. 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα