Σε νέο επίπεδο ρεκόρ η απασχόληση στη Γερμανία

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018 12:01
UPD:14:57
REUTERS/MICHAEL DALDER

Εργαζόμενοι σε εργοστάσιο της εταιρείας κατασκευής ημιαγωγών, Infineon, στο Regensburg.

 

Σε νέο επίπεδο ρεκόρ διαμορφώθηκε ο δείκτης απασχόλησης στη Γερμανία, ο οποίος σε συνδυασμό με τη μείωση της ανεργίας, πιστοποίησε τη συνεχιζόμενη δυναμική στην αγορά εργασία της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των εργαζομένων ενισχύθηκε τον Σεπτέμβριο κατά 557.000 και διαμορφώθηκε σε 45 εκατομμύρια, το υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών.

Την ίδια ώρα, τον Οκτώβριο, ο αριθμός των ανέργων διολίσθησε κατά 11.000 άτομα και υποχώρησε στα 2,292 εκατ. άτομα, με τον προσαρμοσμένο δείκτη ανεργίας να διατηρείται στο 5,1%, το χαμηλότερο επίπεδο από την επανένωση της Γερμανίας.

Σε μη προσαρμοσμένο επίπεδο, ο δείκτης ανεργίας υποχώρησε κατά 0,1 ποσοστιαία μονάδα στο 4,9%, καθώς οι εγγεγραμμένοι άνεργοι διαμορφώθηκαν σε 2.204 εκατ. άτομα.

«Χάρη στη συνεχιζόμενη ανάπτυξη, η αγορά εργασίας βρίσκεται ακόμη σε πολύ καλή θέση» σχολίασε ο οικονομολόγος της KfW, Γιόργκο Τσάουνερ.

Η βελτίωση της αγοράς εργασίας εκτιμάται ότι θα συνεπάγεται σημαντικά οφέλη και στην ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας, η οποία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις δαπάνες των νοικοκυριών.

Μάλιστα, ο ρυθμός αύξησης των μισθών, ο οποίος υπερβαίνει τον αντίστοιχο του πληθωρισμού, αλλά και το μειωμένο κόστος δανεισμού, συνδράμουν τα μέγιστα στην περαιτέρω ενίσχυση των ιδιωτικών δαπανών.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα