Διορθωτικές κινήσεις για την πλωτή δεξαμενή του ΟΛΠ

Επισκευές και μέτρα βάσει παρατηρήσεων των επιθεωρητών
Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2018 10:12
UPD:10:13

Από την έντυπη έκδοση

Του Αντώνη Τσιμπλάκη
 atsimp@naftemporiki.gr

Σε διορθωτικές κινήσεις που έχουν να κάνουν με επισκευές αλλά και με τα μέτρα και τις σημάνσεις για την προστασία των εργαζομένων στη δεξαμενή, θα πρέπει να προχωρήσει ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιά Α.Ε. στην πλωτή δεξαμενή «Πειραιάς ΙΙΙ», μετά την επιθεώρηση που έκαναν οι ελεγκτές του κλάδου επιθεώρησης εμπορικών πλοίων.

Οι επιθεωρητές έκαναν 26 παρατηρήσεις, ορισμένες από αυτές είναι σχετικά απλές, όπως τα κινεζικά γράμματα, αλλά σε άλλες θα πρέπει να παρέμβει και ο κινεζικός νηογνώμονας, προκειμένου να πιστοποιήσει την καλή λειτουργία, ενώ θα πρέπει να ελεγχθεί και η συμβατότητα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες, εξαιτίας του γεγονότος ότι η μεταχειρισμένη πλωτή δεξαμενή προέρχεται από την Κίνα.

Οι εργασίες δεξαμενισμών πλοίων στην «Πειραιάς ΙΙΙ»- που αποτελεί την πρώτη μεγάλη επένδυση (24 εκατ. ευρώ) του ΟΛΠ που ελέγχεται από την Cosco στη ναυπηγοεπισκευή- σταμάτησαν και σύμφωνα με τον ΟΛΠ θα χρειαστούν πέντε εργάσιμες ημέρες προκειμένου να ξαναβάλει πρόσω ολοταχώς. Από την πλευρά του ΟΛΠ τονίσθηκε ότι οι παρατηρήσεις είναι ήσσονος σημασίας και επισημάνθηκε ότι η πλωτή δεξαμενή δεν είναι καινούργια αλλά ελαφρώς μεταχειρισμένη, ενώ προηγήθηκε και ένα μεγάλο ταξίδι από την Κίνα στον Πειραιά.

Ολόκληρο το άρθρο στη «Ναυτεμπορική»

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα