Επιτάχυνση της πιστωτικής επέκτασης αναμένει ο CEO της ΕΤΕ

Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018 18:50
UPD:18:52
Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Επιτάχυνση της πιστωτικής επέκτασης από φέτος και για τα επόμενα χρόνια, αναμένει ο εκτελών χρέη διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς, επικαλούμενος  την αναμενόμενη επιστροφή του διαθέσιμου εισοδήματος σε θετικό έδαφος (+1%).

Το ανώτερο τραπεζικό στέλεχος παρέπεμψε, επιπλέον, στη περαιτέρω ενίσχυση των επενδύσεων σε πάγια, ως απόρροια της ανάκτησης της εμπιστοσύνης των επιχειρηματιών και της σταθεροποίησης των τιμών στα ακίνητα.

«Καθώς οι αξίες των εμπορικών ακινήτων παρουσιάζουν ήδη μικρή αύξηση και τα οικιστικά ακίνητα φαίνεται να έχουν ολοκληρώσει τη μακρά περίοδο διόρθωσης των τιμών τους, βελτιώνονται οι ισολογισμοί τόσο των επιχειρήσεων όσο και των νοικοκυριών» εξήγησε, αναλυτικά, από το βήμα συνεδρίου του Economist.

Αναφερόμενος στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, o ίδιος επεσήμανε ότι η επίτευξη των στόχων εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, δίνοντας έμφαση στην ταχύτερη έκδοση δικαστικών αποφάσεων, ώστε να ενισχυθεί το στοιχείο της «τιμωρίας» των στρατηγικά κακοπληρωτών.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕΤΠ

Σχολιασμένα