ΖΤΕ: «Βουτιά» 40% της μετοχής

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 10:47
UPD:10:48
REUTERS/CHINA STRINGER NETWORK

Ο διακανονισμός ύψους 1,4 δισ. δολαρίων (1 δισ. δολ. σε πρόστιμο και 400 εκατ. δολ. σε ειδικό ταμείο), στον οποίο κατέληξε η κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού προκειμένου να αρχίσει να πουλάει και πάλι τα προϊόντα της στην αμερικανική αγορά δεν φαίνεται να ικανοποιεί την αγορά.

Αν και οι αναλυτές σημειώνουν ότι η συμφωνία διασφαλίζει τη βιωσιμότητα της εταιρείας, στην πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης, στο Χονγκ Κονγκ (μετά την αναστολή, που είχε αποφασιστεί), η μετοχή της εταιρείας έχασε σχεδόν το 40% της αξίας της. Έκλεισε με πτώση 38%, ενώ είχε απώλειες 10% και στην αγορά της Σένζεν, όπου επίσης διαπραγματεύεται.

Λειτούργησε έτσι ως βαρίδι στον Hang Seng, που έκλεισε με πτώση 0,56% και στον Σύνθετο Δείκτη της Σένζεν, που έκλεισε στο -0,4%. 

Yπενθυμίζεται ότι παρά τον διακανονισμό η απαγόρευση πώλησης προϊόντων της ZTE σε αμερικανικές εταιρείες θα εξακολουθεί να ισχύει έως ότου η εταιρεία πληρώσει το πρόστιμο και προβεί στις σαρωτικές διοικητικές αλλαγές, για τις οποίες δεσμεύθηκε.  

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα