Πλειστηριασμοί: 262 έχουν προγραμματιστεί σήμερα, 2.018 μέχρι 10 Οκτωβρίου

Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018 12:37
UPD:13:19
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν περίπου 200 πλειστηριασμοί με επισπεύδουσες κυρίως τις τράπεζες. Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα διεξάγονται μέχρι το απόγευμα (6μ.μ.) και αφορούν πολυώροφα κτίρια, κατοικίες, γραφεία, αποθήκες, οικόπεδα, εργοστάσια, κ.λπ., ενώ οι τιμές εκκίνησης των πλειστηριαζόμενων ακινήτων κυμαίνονται κατά περίπτωση.

Πρεμιέρα σήμερα για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, με πάνω από 250 να έχουν προγραμματιστεί με επισπεύδουσες κυρίως τις τράπεζες, αφού μέχρι τις 6 το απόγευμα αναμένεται να βγουν στο «ηλεκτρονικό σφυρί» 262 ακίνητα σε όλη τη χώρα, ενώ στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου έχουν «ανέβει» μέχρι τώρα 2.018 πλειστηριασμοί οι οποίοι πρέπει να γίνουν έως τις 10 Οκτωβρίου 2018.

Στην πλατφόρμα eauction.gr αναρτώνται καθημερινά νέοι πλειστηριασμοί σπιτιών, οικοπέδων, γραφείων, αγροτεμαχίων, εργοστασίων, ξενοδοχείων κ.α. λόγω του ότι από την προηγούμενη Τετάρτη έχουν σταματήσει οι πλειστηριασμοί στα Ειρηνοδικεία, και πραγματοποιούνται μόνο ηλεκτρονικοί. 

Μόνο για τον Μάρτιο έχουν αναρτηθεί για να διεξαχθούν περίπου 885 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Να σημειωθεί ότι αισθητός αριθμός από τους πλειστηριασμούς που έχουν αναρτηθεί για να διεξαχθούν είναι σε αναστολή ή είναι μεν προς διεξαγωγή, αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες.

Παράλληλα, οι συμβολαιογράφοι που έχουν ενταχθεί στην πλατφόρμα του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου για να διεξάγουν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς είναι πλέον άνω των 300.

Πάντως, ο ακριβής αριθμός των πλειστηριασμών που θα διεξαχθούν σήμερα δεν μπορεί να προσδιοριστεί,για διάφορους λόγους. Ενδεικτικά, ενώ έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί ένας πλειστηριασμός διαμερίσματος για οφειλές προς τράπεζα, μπορεί ο ιδιοκτήτης του ακινήτου να προέβη την προηγούμενη μέρα σε διακανονισμό με την τράπεζα για αποπληρωμή της οφειλής του σε δόσεις και η τράπεζα κατόπιν αυτού να ανέστειλε τον πλειστηριασμό.

Επίσης μπορεί να υπάρχουν ενστάσεις για μη τήρηση της προβλεπόμενης νομοθεσίας από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου και ο πλειστηριασμός να αναβληθεί ή να διεξαχθεί μεν ο πλειστηριασμός ακινήτου αλλά να μην εκδηλωθεί ενδιαφέρον και να αναβληθεί για άλλη ημερομηνία.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα