Στον δείκτη FTSE4GOOD Emerging Index εντάχθηκε η Eurobank

Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017 13:43
UPD:13:45
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στον διεθνή δείκτη FTSE4GOOD Emerging Index, ο οποίος αξιολογεί την απόδοση εισηγμένων εταιριών ως προς τις περιβαλλοντικές, κοινωνικές και τις σχετικές με την εταιρική διακυβέρνηση (ESG) επιδόσεις τους, εντάχθηκε η Eurobank.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ομίλου, «η ένταξη της Eurobank στο FTSE4GOOD Emerging Index αποτελεί μια ακόμη επιβεβαίωση της έμπρακτης δέσμευσης της τράπεζας σε θέματα αειφόρου ανάπτυξης».

Η FTSE Russell (εμπορική επωνυμία της FTSE International Limited και της Frank Russell Company) επιβεβαίωσε ότι η Eurobank ύστερα από ανεξάρτητη αξιολόγηση σύμφωνα με τα κριτήρια FTSE4Good, πληροί τις προϋποθέσεις ώστε να συμπεριληφθεί στη σειρά των δεικτών FTSE4Good. Η σειρά δεικτών FTSE4Good, που δημιουργήθηκε από τον παγκόσμιο πάροχο δεικτών FTSE Russell, μετρά την απόδοση εταιρειών που επιδεικνύουν σημαντικές πρακτικές στο περιβαλλοντικό, το κοινωνικό πεδίο και στο πεδίο της Εταιρικής Διακυβέρνησης (ESG).

Οι δείκτες FTSE4Good χρησιμοποιούνται από πλήθος φορέων της αγοράς για τη δημιουργία και την αξιολόγηση κοινωνικά υπεύθυνων επενδυτικών κεφαλαίων και άλλων προϊόντων, ενώ ο δείκτης FTSE4Good Emerging εγκαινιάστηκε το Δεκέμβριο του 2016.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της τράπεζας, «από το 2003 η Eurobank επενδύει στην ανάπτυξη και την εφαρμογή Περιβαλλοντικής Πολιτικής και μέσα από πιστοποιημένα συστήματα διαχείρισης (Περιβάλλοντος ISO 14001 / EMAS & Ενέργειας ISO 50001) αναλαμβάνει, συστηματικά, πρωτοβουλίες για τη μείωση του περιβαλλοντικού και ανθρακικού της αποτυπώματος» Το 2016 η Eurobank μείωσε σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας κατά 8,1%  και τις συνολικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 7,6% σε σχέση με το 2015. Παράλληλα, «συνεχίστηκε επιτυχώς η εξοικονόμηση λοιπών φυσικών πόρων καθώς και η ανακύκλωση και η αξιοποίηση αποβλήτων, όπως το χαρτί και ο ηλεκτρικός και ηλεκτρονικός εξοπλισμός». Επιπλέον, η τράπεζα έδωσε βάρος στη διαχείριση περιβαλλοντικών κινδύνων του δανειακού της χαρτοφυλακίου, αναφορικά με την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων από σημαντικούς δανειολήπτες, ενώ προσφέρει και σειρά «πράσινων προϊόντων» που παρέχουν κίνητρα και εργαλεία για φιλικές προς το περιβάλλον δραστηριότητες.

Επίσης, από το 2005, συμμετέχει ενεργά σε μια σειρά διεθνών πρωτοβουλιών αειφόρου ανάπτυξης όπως η Χρηματοοικονομική Πρωτοβουλία του Περιβαλλοντικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (UNEP FI).

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα