Μοσκοβισί: Να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις

Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017 19:00
UPD:21:07
SOOC/Aris Oikonomou

O Πιερ Μοσκοβισί εξέφρασε την ελπίδα ότι η αξιολόγηση θα καταλήξει τις επόμενες εβδομάδες.

Την ανάγκη να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις καθώς έχουν πολύ αρνητικό αντίκτυπο στους επενδυτές και την οικονομική ανάκαμψη, υπογράμμισε ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί στην κοινή συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup. Αναγνώρισε ότι τα κυριότερα ζητήματα που μένουν ανοιχτά είναι αυτά που αφορούν τα εργασιακά και το συνταξιοδοτικό.

«Η αποστολή των θεσμών στην Αθήνα σημείωσε προόδους. Όλοι οι φορείς υπογράμμισαν ότι πρέπει να αποφύγουμε τις καθυστερήσεις που έχουν πολύ αρνητικό αντίκτυπο στους επενδυτές και την οικονομική ανάκαμψη. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να υπάρξουν συγκεκριμένες ταχύτατες διαδικασίες» είπε.

Σημείωσε ότι έχει δημιουργηθεί το πλαίσιο των επαφών που θα εντατικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι η αξιολόγηση θα καταλήξει τις επόμενες εβδομάδες και διαβεβαίωσε ότι «όλοι είμαστε δεσμευμένοι στην αναζήτηση λύσεων. Αν επιταχύνουμε θα μπορέσουμε να κλειδώσουμε την αξιολόγηση».

Υπενθύμισε ότι «η επιτυχία του προγράμματος είναι προς το μέγιστο συμφέρον όλων».

ΕΡΤ

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι «είναι άδικο να λέμε ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση από την πλευρά της Αθήνας».

Κληθείς να σχολιάσει αν η κυβέρνηση Τσίπρα μπορεί να φέρει σε πέρας τις μεταρρυθμίσεις είπε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει πράγματα, ζήτησε «να μην μπλέκουμε τα πολιτικά» και τόνισε ότι όταν θα γίνουν εκλογές και σχηματιστεί νέα κυβέρνηση θα υπάρξει συνεργασία με τη νέα κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο χορήγησης δανείου από την Παγκόσμια Τράπεζα στην Ελλάδα, ο κ. Μοσκοβισί είπε ότι οι διαβουλεύσεις είναι σε πρώιμο στάδιο, ωστόσο πρόσθεσε πως «δεν αποκλείεται αυτή η προοπτική».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα