Σε ανοδική τροχιά οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017 10:43
UPD:10:44
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Σε ανοδική τροχιά βρίσκεται το κόστος δανεισμού της Γερμανίας, στον απόηχο των ενισχυμένων πιθανοτήτων αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων τον επόμενο μήνα.

Η επικεφαλής της Federal Reserve, Τζάνετ Γέλεν, κατά τη χθεσινή της ακρόαση ενώπιον της Γερουσίας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αναθεώρησης της επιτοκιακής πολιτικής, στην επικείμενη συνεδρίαση του Μαρτίου.

Οι περισσότεροι αναλυτές, σε κάθε περίπτωση, εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η αύξηση των επιτοκίων θα γίνει πράξη τον προσεχή Ιούνιο.

Ωστόσο, μετά τις δηλώσεις της Γέλεν, η πιθανότητα αύξησης εντός του Μαρτίου ενισχύθηκε στο 18% από 13% προηγουμένως.

Καίριο ρόλο στις εξελίξεις αναμένεται να διαδραματίσουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Ιανουαρίου, τα οποία είναι προγραμματισμένα να δημοσιευθούν στις 15.30 (ώρα Ελλάδας).

Στον απόηχο όλων των παραπάνω, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας αυξάνεται κατά 1 μονάδα βάσης, στο 0,37%, ενώ ανοδικά κατά 2 μονάδες βάσης κινούνται και οι αποδόσεις των υπόλοιπων κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του πρακτορείου Reuters, ο πληθωρισμός αναμένεται να διαμορφωθεί στο 2,4% τον Ιανουάριο, έναντι 2,1% της αρχικής εκτίμησης.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα