ΑΒ Βασιλόπουλος: Αύξηση 13,5% των ενοποιημένων πωλήσεων

Το α' εξάμηνο του 2016
Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016 15:27
UPD:15:28

Αύξηση των ενοποιημένων πωλήσεων κατά 13,5% στο επίπεδο των 1,051 δισ. ευρώ, έναντι 926 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου, ανακοίνωσε για το πρώτο εξάμηνο του 2016 ο όμιλος ΑΒ Βασιλόπουλος.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η ανοδική πορεία των εργασιών κατά τη χρονική περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2016, οδήγησε σε 1035 νέες προσλήψεις.

Ο όμιλος επισημαίνει ότι τα ενισχυμένα αυτά μεγέθη καταδεικνύουν ότι ο Όμιλος συνεχίζει να κερδίζει μερίδια αγοράς, αφού σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (περίοδος Ιανουάριος – Απρίλιος 2016), ο κύκλος εργασιών των μεγάλων καταστημάτων τροφίμων κινείται σε πλήρη αντίθεση με την πορεία της ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, καταγράφοντας πτώση.

Η ενδυνάμωση του κύκλου εργασιών προήλθε τόσο από οργανική ανάπτυξη όσο και από εξαγορές και νέα καταστήματα franchise, αφού εντός του πρώτου εξαμήνου 2016, ο Όμιλος μέσα στους έξι πρώτους μήνες του 2016 ολοκλήρωσε 7 ανακαινίσεις καταστημάτων και διεύρυνε το δίκτυό του με συνολικά 14 νέα σημεία πώλησης, εκ των οποίων 4 αποτελούν προϊόν οργανικής ανάπτυξης, 6 προέρχονται από εξαγορές και 4 τέθηκαν σε λειτουργία με την μέθοδο franchise. Συνολικά, ο Όμιλος σήμερα λειτουργεί σήμερα 358 καταστήματα.

Στην ανακοίνωση του ομίλου επισημαίνεται ακόμη ότι ιδιαίτερη αισιοδοξία προκαλεί η αξιοσημείωτη άνοδος που παρουσίασαν οι πωλήσεις των συγκρίσιμων καταστημάτων, η οποία διαμορφώθηκε στο επίπεδο του 9%, υπογραμμίζοντας ακόμα παραπάνω αφενός την ισχύ των μεγεθών και αφετέρου την υγιή βάση πάνω στην οποία συντελείται η ανάπτυξη του Ομίλου καθώς και τις θετικές μελλοντικές του προοπτικές.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του εξαμήνου, ο Λεωνίδας Βρεττάκος COO της ΑΒ Βασιλόπουλος, σημείωσε ότι «τα αποτελέσματά μας υπογραμμίζουν τη δέσμευσή μας να κάνουμε όλο και μεγαλύτερη προσπάθεια για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας. Το γεγονός ότι αυτή η προσπάθεια συμπληρώνει τις καλές μας οικονομικές επιδόσεις με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε διάφορες περιοχές της χώρας είναι για μας το μεγαλύτερο κίνητρο να συνεχίσουμε».

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα