Γ. Σταθάκης: Οι δανειστές ζητούν την πώληση όλων των «κόκκινων δανείων»

Παρασκευή, 01 Απριλίου 2016 11:53
UPD:11:55
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο αρμόδιος υπουργός (φωτ. αρχείου) παραδέχθηκε ότι υπάρχει απόσταση με τους δανειστές, οι οποίοι ζητούν την πώληση όλων των δανείων σε ξένα funds.

Στο φλέγον ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1».

Ο αρμόδιος υπουργός παραδέχθηκε ότι υπάρχει απόσταση με τους δανειστές, οι οποίοι ζητούν την πώληση όλων των δανείων σε ξένα funds. Διαβεβαίωσε ωστόσο, ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει, καθώς το πλαίσιο αδειοδότησης των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην αγορά των «κόκκινων δανείων» είναι πολύ αυστηρό.

Σχετικά με το δημοσιονομικό κενό, αποσαφήνισε ότι από τα 5,4 δισ. ευρώ, τα 3,6 δισ. θα έχουν άμεση εφαρμογή και τα 1,8 δισ. θα υλοποιηθούν από το 2018 και μετέπειτα. Διευκρίνισε βέβαια, ότι εάν «η οικονομία πάει καλά το 2018, τα μέτρα που θα απαιτηθούν θα είναι πολύ λιγότερα».

Όσον αφορά το φορολογικό σύστημα, ο κ. Σταθάκης διαμήνυσε ότι δεν θα υπάρξει καμία επιβάρυνση για εισοδήματα έως 20.000 ευρώ, ενώ συνέχισε ότι για εισοδήματα 35.000 – 40.000 ευρώ θα υπάρξουν οριακές ελαφρύνσεις. Αντίθετα, για εισοδήματα πάνω από 40.000 ευρώ, παραδέχθηκε ότι θα υπάρξουν επιβαρύνσεις.

Αναφερόμενος στο σύνολο της διαπραγμάτευσης, σημείωσε ότι υπάρχει σύγκλιση τόσο στο ασφαλιστικό, όσο και στο φορολογικό, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «οι συζητήσεις θα ολοκληρωθούν, στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα».

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα