Skip to main content

Οι γεωπολιτικές εντάσεις επηρεάζουν και το Bitcoin: Πτώση για τρίτη συνεχόμενη ημέρα

Η αναταραχή στις παγκόσμιες αγορές λόγω της αυξανόμενης έντασης ΗΠΑ-Κίνας επιβάρυνε και τα κρυπτονομίσματα, ωθώντας το Bitcoin χαμηλότερα για τρίτη ημέρα.

Το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα υποχώρησε έως και 1,6% στα 22.769 δολάρια την Τρίτη και διαπραγματευόταν στα 22.860 δολάρια το μεσημέρι στο Τόκιο. Το Ether  έχασε 3,7%, ενώ τα μικρότερα νομίσματα από το Polkadot έως το Cardano ήταν επίσης στο κόκκινο.

Πριν από τις πιο πρόσφατες περιστροφές, το Bitcoin έκανε ένα Σαββατοκύριακο που έφτασε τα 25.000 δολάρια για να ολοκληρώσει το καλύτερο μηνιαίο κέρδος από τον Οκτώβριο του περασμένου έτους.

Βαρύ ήταν το κλίμα από νωρίς πρωί της Τρίτης στις αγορές της Ασίας, με τις απώλειες να είναι εντονότερες στο Χονγκ Κονγκ και τη Σαγκάη. Και τούτο γιατί οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα στην Πελόζι, η οποία αναμένεται να επισκεφτεί σήμερα την Ταϊπέι, σε μία κίνηση που έρχεται να εντείνει τις γεωπολιτικές εντάσεις. Εν αναμονή της επίσκεψης της προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, η Κίνα έστειλε μαχητικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία στην άτυπη ουδέτερη ζώνη. 

naftemporiki.gr