Σε νέο υψηλό τεσσάρων μηνών εκτινάχθηκε χθες το δολάριο έναντι του ευρώ, καθώς οι διαφορές εντός του διοικητικού συμβουλίου της Fed εγείρουν αμφιβολίες ως προς τις προοπτικές ακόμη μίας επιτοκιακής μείωσης στη διάρκεια του τρέχοντος έτους. Την ίδια στιγμή, η τάση των επενδυτών να αποφύγουν το ρίσκο τούς ώθησε ξανά στο αμερικανικό νόμισμα ως ασφαλές καταφύγιο. Το ευρώ υποχώρησε για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση, με πτώση περίπου 0,3% έναντι του δολαρίου, στο 1,1489, στο χαμηλότερο επίπεδο από την 1η Αυγούστου.
Αντίθετα, ο δείκτης δολαρίου εκτινάχθηκε στις 100,082 μονάδες, στην πρώτη φορά που ξεπέρασε το φράγμα των 100 μονάδων από τις αρχές Αυγούστου. Έναντι του γιεν, ωστόσο, το δολάριο υποχώρησε 0,5%, παρότι το ιαπωνικό νόμισμα παρέμεινε κοντά στο πρόσφατο χαμηλό των οκτώμισι τελευταίων μηνών. Το γιεν προσεγγίζει επίπεδα στα οποία οι ιαπωνικές νομισματικές αρχές παρενέβησαν το 2022 και το 2024 για να το στηρίξουν. Η στερλίνα υποχώρησε ενδοσυνεδριακά 0,7% έναντι του δολαρίου, στο 1,3057, αφότου η υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Ρέιτσελ Ριβς, σκιαγράφησε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, με φόντο το υψηλό χρέος, τη χαμηλή παραγωγικότητα και τον επίμονο πληθωρισμό.
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.











