Skip to main content

Wall: Σε πτώση γύρισε και ο Dow Jones

Oι επενδυτές αγόρασαν σήμερα μεγάλες μετοχές τεχνολογίας, όπως Apple και Microsoft.

Σε πτώση γύρισε σήμερα και ο Dow Jones μετά από τρεις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις, στον απόηχο των υψηλότερων του αναμενόμενου στοιχείων για τις τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ που ώθησαν σε άνοδο τις ομολογιακές αποδόσεις.

Ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε 137,66 μονάδες ή 0,35% κλείνοντας στις 38.905,66 μονάδες. Ο Nasdaq και ο S&P 500 συνέχισαν την καθοδική τους πορεία: ο πρώτος υποχώρησε 0,3% κλείνοντας στις 16.128,53 μονάδες, ενώ ο δεύτερος τερμάτισε τη συνεδρίαση στις 5.150,48 μονάδες με πτώση 0,29%.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ για το μήνα Φεβρουάριο αυξήθηκε 0,6% τον προηγούμενο μήνα έναντι προβλέψεων για 0,3%. Εξαιρουμένων των τιμών τροφίμων και ενέργειας, ο δομικός δείκτης ενισχύθηκε 0,3%, τη στιγμή που οικονομολόγοι περίμεναν αύξηση 0,2%. Αρχικά οι μετοχές έδειξαν αντοχές, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων, όμως λίγο αργότερα άρχισαν να χάνουν έδαφος.

«Το ερώτημα τώρα είναι εάν οι traders θα ξανασκεφθούν πόσο σύντομα η Fed θα μειώσει τα επιτόκια και εάν τα στοιχεία αυτά θα ανακόψουν αυτό το εντυπωσιακό ράλι;», αναφέρει ο Κρις Λάρκιν, γενικός διευθυντής της χρηματιστηριακής E-Trade.

Τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού άσκησαν ανοδικές πιέσεις στις ομολογιακές αποδόσεις, με το κόστος δανεισμού στην αμερικανική 10ετία να ενισχύεται 10 μονάδες βάσης, στο 4,29%. Η μετοχή της Nvidia υποχώρησε στην τέταρτη από τις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις, χάνοντας περισσότερο από 3% της αξίας της.

«Ακόμη ένα ερώτημα είναι εάν οι ομολογιακές αποδόσεις θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο και εάν αυτό πράγματι συμβεί εάν θα φέρουν περαιτέρω πτώση στην αγορά. Πιστεύω ότι η απάντηση είναι θετική και στις δύο ερωτήσεις», λέει ο Τιερί Γουίζμαν, στρατηγικός αναλυτής της Macquarie.

Oι επενδυτές αγόρασαν σήμερα μεγάλες μετοχές τεχνολογίας, όπως Apple και Microsoft. Επίσης, η μετοχή της πλατφόρμας συναλλαγών Robinhood ενισχύθηκε 5% αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση 16% στο υπό διαχείριση ενεργητικό της τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον Ιανουάριο.