Skip to main content

Χρηματιστήριο: Η μικρή εταιρεία πληροφορικής με ημερήσιο ράλι 15%

Καταγράφει την υψηλότερη άνοδο σε όλο το ταμπλό

Διψήφιο ράλι πραγματοποιεί η μετοχή της Quality & Reliability (Q&R) στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σκαρφαλώνοντας σε επίπεδα που αγνοούνταν πριν το ξέσπασμα της πολυετούς κρίσης – χρέους.

Είναι ενδεικτικό ότι ο τίτλος της εισηγμένης εκτοξεύεται κατά σχεδόν 15% στη συνεδρίαση της Πέμπτης, με αποτέλεσμα να ξεπερνά το 0,85 ευρώ για πρώτη φορά από το μακρινό 2008.

Μάλιστα, η άνοδος της Q&R είναι η υψηλότερη σε όλο το χρηματιστηριακό ταμπλό.

Το σημερινό άλμα συνοδεύεται από ζωηρό επενδυτικό ενδιαφέρον, καθώς μέχρι τις 3.30 το μεσημέρι είχαν διακινηθεί 167.000 τεμάχια, συνολικής αξίας 136.355 ευρώ. Αυτό το μέγεθος ήδη αντιστοιχεί στο 133% του μέσου ημερήσιου τζίρου (104.000 ευρώ).

Από τις αρχές του 2024, η μετοχή της εταιρείας «τρέχει» ένα ράλι άνω του 30% (0,60 ευρώ η τιμή στην τελευταία συνεδρίαση του 2023), με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή αξία να ξεπερνά αισίως τα 23,5 εκατ. ευρώ.

Οπωσδήποτε, η Q&R διανύει ένα πολύ καλό… φεγγάρι το τελευταίο διάστημα, καθώς τα νέα έργα πληροφορικής βελτιώνουν την κερδοφορία και αναβαθμίζουν τις μακροπρόθεσμες προοπτικές.

Το «αποκορύφωμα», δε, ήρθε πριν λίγες εβδομάδες, όταν ανακοινώθηκε η σύμβαση έργου με την Κοινωνία της Πληροφορίας για project Τεχνητής Νοημοσύνης (ψηφιοποίηση αρχειακού υλικού του υπουργείου Εξωτερικών), το οποίο θα αποφέρει στα ταμεία της εταιρείας ένα ποσό άνω των 9 εκατ. ευρώ (το μεγαλύτερο στην ιστορία της εισηγμένης).

Υπενθυμίζεται ότι στο α’ εξάμηνο του 2023, ο κύκλος εργασιών της Q&E ανήλθε στα 3,2 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι το νέο έργο ΑΙ αναμένεται να εκτοξεύσει τον τζίρο της εισηγμένης, η οποία το 2022 κατάφερε να εμφανίσει οριακά καθαρά κέρδη 5.348 ευρώ έναντι ζημιών 631.000 ευρώ το 2021.

Θα πρέπει να σημειωθεί, δε, ότι το ανεκτέλεστο των υπογεγραμμένων συμβάσεων ανέρχεται στα 40 εκατ. ευρώ, χωρίς να αποκλείεται και η ανάληψη νέων έργων, ιδίως μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.