Skip to main content

Το Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Στα ενδότερα της αγοράς με 4 ειδήσεις

Ένα ευρώ μακριά η Motor Oil, η πρώτη Γ.Σ. της χρονιάς, το ρεκόρ της Cenergy, το ράλι στον ΟΛΠ

1 ευρώ μακριά: Μόλις 1 ευρώ μακριά από την τιμή – ρεκόρ απέχει η μετοχή της Motor Oil, η οποία την Τετάρτη έκλεισε στα 24,7 ευρώ, με άνοδο 2%. Ώθηση στην εισηγμένη έδωσε η αισιόδοξη εκτίμηση από την Alpha Finance, η οποία βλέπει την εταιρεία του κ. Βαρδινογιάννη στα 32,3 ευρώ σε βάθος 12μηνου.

Η πρώτη ΓΣ: Σήμερα θα λάβει χώρα η πρώτη Γ.Σ. του έτους, με τους μετόχους της Ελλάκτωρ να καλούνται να εγκρίνουν την πώληση του εναπομείναντος 25% της Anemos στη Motor Oil. Και γιατί να μην το πράξουν, δεδομένου ότι οι φήμες για γενναιόδωρα μερίσματα, ελέω της μεγάλης ρευστότητας, έχουν ήδη οδηγήσει τη μετοχή στο +5% από τις αρχές του 2024.

Νέο ρεκόρ: Στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών βρίσκεται η μετοχή της Cenergy, η οποία συνεχίζει την ξέφρενη πορεία, φθάνοντας έως τα 7,5 ευρώ. Αυτό μεταφράζεται σε μια κεφαλαιοποίηση άνω του 1,4 δισ. ευρώ. Μόνο τυχαίο δεν αποδεικνύεται το report της Piraeus Securities, η οποία δίνει τιμή – στόχο 9,25 ευρώ και περιθώριο ανόδου 30%.

Ασφαλές λιμάνι: Αθόρυβα αλλά σταθερά εξελίσσεται η ανοδική κίνηση για τη μετοχή του ΟΛΠ, η οποία πλέον αποτιμάται στα 24,5 ευρώ. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από το 2008, με τη μεταβολή από τις αρχές του έτους να αγγίζει το 6%. Στο τελευταίο 30ήμερο, δε, η συνολική άνοδος ξεπερνά το 8%.