Skip to main content

Το Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Στα ενδότερα της αγοράς με 4 ειδήσεις

Οι απώλειες στην Τέρνα Ενεργειακή, η φουρτούνα στην Attica Group, το αθόρυβο ράλι στη ΔΕΗ και οι δυσκολίες του ΟΤΕ

No deal, no party: Πολύ μακριά από τα υψηλά έτους των 21 ευρώ βρίσκεται η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή, η οποία πλέον έχει υποχωρήσει κάτω των 16 ευρώ, με τις απώλειες στο 12μηνο να υπερβαίνουν το 22%. Ο λόγος; Φυσικά, το «ναυάγιο» στις επαφές για ένα άμεσο deal πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μια αναθέρμανση του ενδιαφέροντος εντός του 2024.

Φουρτούνες…: Περίπου το 1/4 της αξίας της έχει απολέσει η μετοχή της Attica Group μέσα στον Δεκέμβριο, με το κύμα των πωλήσεων να ενεργοποιείται ακριβώς μετά την ενσωμάτωση των μετοχών της ΑΝΕΚ. Έτσι, με συνοπτικές διαδικασίες, ο Όμιλος βρέθηκε από τα 2,64 ευρώ στα μόλις 2,01 ευρώ. Απώλειες ύψους 23%, με τους πρώην μετόχους της ΑΝΕΚ να αποδεικνύονται ιδιαίτερα βιαστικοί πωλητές.

Αθόρυβο ράλι: Η μετοχή της ΔΕΗ «τρέχει» με σταθερά ανοδικό ρυθμό τους τελευταίους μήνες, έχοντας ως αφετηρία τα 8,65 ευρώ στις 9 Οκτωβρίου. Σήμερα «φιγουράρει» άνω των 11 ευρώ, έχοντας κάνει ένα ράλι 30%, το οποίο έχει φέρει τη μετοχή μία «ανάσα» από τα υψηλά έτους και υψηλά 9ετίας των 11,4 ευρώ. Στο μεταξύ, το ποσοστό των ιδίων μετοχών έχει ήδη φθάσει στο 4,5%.

Δεν σηκώνει κεφάλι: Κάτι παραπάνω από εμφανής είναι η αδυναμία της μετοχής του ΟΤΕ, ο οποίος δυσκολεύεται να… σηκώσει κεφάλι. Έτσι, πλέον απέχει μία «ανάσα» από το χαμηλό έτους των 12,5 ευρώ, έχοντας χάσει σχεδόν το 13% της αξίας του μέσα στο 2023. Το αποτέλεσμα είναι να έχει κατρακυλήσει στην 5η θέση του πίνακα των κεφαλαιοποιήσεων, με τον κίνδυνο της περαιτέρω διολίσθησης να είναι απολύτως υπαρκτός.