Skip to main content

Χρηματιστήριο: Επιχειρεί για τις 1.300 μονάδες η Αθήνα με ώθηση από Eurobank και Intrakat

INTIME

Θετικά αλλά σε χαμηλούς ρυθμούς τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ανοδικά στις 1.298 μονάδες και το +0,87% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τη Eurobank να ενισχύεται 3%. Ισχυρές στηρίξεις δίνει και η Intrakat που κερδίζει 4%.

Ο κλάδος των Τραπεζών ενισχύθηκε 1,65%. Πέραν της Eurobank θετικά έκλεισαν και οι άλλες 3 τράπεζες, Alpha Bank, Πειραιώς και Εθνική. Από τα λοιπά μη τραπεζικά blue chips ξεχωρίζουν Ελλάκτωρ, Τιτάν και ΔΕΗ.

Οι ευρωπαϊκές αγορές κινήθηκαν ανοδικά την Τρίτη, ανακάμπτοντας ελαφρώς από τις αδύναμες συναλλαγές της συνεδρίασης της Δευτέρας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε οριακή άνοδο, με άνοδο 0,23%. Οι μετοχές των ταξιδιών και της αναψυχής πρόσθεσαν 1,3% για να ηγηθούν των κερδών, ενώ το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο υποχώρησαν 0,4%, αντιστρέφοντας τα κέρδη που σημειώθηκαν τη Δευτέρα λόγω των ανησυχιών για τη ναυτιλία στην Ερυθρά Θάλασσα. Κέρδη 0,34% σημειώνει και ο DAX της Φρανκφούρτης.

Οι αγορές αρχίζουν να ρίχνουν σχετικά ρυθμούς πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων, αν και οι διεθνείς συναντήσεις ανώτερων αξιωματούχων συνεχίζονται, με τους υπουργούς Οικονομικών και τους διοικητές των κεντρικών τραπεζών της Ομάδας των G7 να συνεδριάζουν την Τρίτη.

Οι αμερικανικές μετοχές άνοιξαν με ήπια κέρδη. Ο Dow Jones ανεβαίνει 43 μονάδες ή 0,1%. Ο S&P κερδίζει 0,2%, άνοδος 0,3% για δείκτη βαρόμετρο της τεχνολογίας, Nasdaq.

Οι επιθέσεις των σιιτών ανταρτών Χούθι της Υεμένης εναντίον πλοίων που διέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα και κατ’ αυτούς συνδέονται με το Ισραήλ έχουν μετατρέψει την περιοχή σε «ναρκοπέδιο» για τις θαλάσσιες μεταφορές, αναγκάζοντας την μία μετά την άλλη τις μεγάλες εταιρείες θαλάσσιων μεταφορών να αναστείλουν τις διελεύσεις.

Όπως είχε γράψει η «Ν», οι Ηνωμένες Πολιτείες για να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις ετοίμαζαν πολυεθνικό στόλο, κάτι που ανακοινώθηκε τελικά σήμερα από τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Στα 35 δολάρια μπορεί να βυθιστεί τιμή του