Skip to main content

Χρηματιστήριο: Με άλμα 180% η Intrakat το 2023

Intime News/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ξεπερνά τα 679 εκατ. ευρώ η κεφαλαιοποίηση της κατασκευαστικής εταιρείας

Από ρεκόρ σε ρεκόρ οδεύει η μετοχή της Intrakat στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η οποία ετοιμάζεται για ένα εντυπωσιακό «φίνις» στο 2023.

Ο τίτλος της κατασκευαστικής εταιρείας ενισχύεται κατά τουλάχιστον 3% στη συνεδρίαση της Τρίτης, με αποτέλεσμα να σκαρφαλώνει στo ορόσημο των 4,2 ευρώ, δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2010 (υψηλό 14ετίας).

Η ανοδική κίνηση συνοδεύεται από αξιοσημείωτο τζίρο, καθώς μέχρι τις 2.00 το μεσημέρι έχουν διακινηθεί 150.788 τεμάχια συνολικής αξίας 631.000 ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι, ενόσω απομένουν 3,5 ώρες συνεδρίασης, ο σημερινός τζίρος ήδη αντιστοιχεί στο 73% του φετινού μέσου όρου (870.000 ευρώ).

Ράλι 180%

Από τις αρχές του έτους, η συνολική μεταβολή της εισηγμένης ξεπερνά το άκρως εντυπωσιακό 180%, σε μία από τις καλύτερες επιδόσεις σε όλο το χρηματιστηριακό ταμπλό. Σε επίπεδο 12μήνου, δε, το ράλι είναι ακόμη πιο ισχυρό, διευρυνόμενο στο +235%.

Μέσα σ΄ αυτό το πλαίσιο, η κεφαλαιοποίηση της Intrakat ήδη υπολογίζεται στα 679 εκατ. ευρώ, γεφυρώνοντας την απόσταση από το ψυχολογικό όριο των 700 εκατ. ευρώ.

Ολικό comeback

Η φετινή ξέφρενη χρηματιστηριακή πορεία, αναμφίβολα, σχετίζεται με την ολική -και σε κάθε επίπεδο- αναβάθμιση του Ομίλου, ο οποίος μετά την επενδυτική είσοδο των Εξάρχου – Καϋμενάκη – Μπάκου έχει αλλάξει… επίπεδο.

Η πρόσφατη εξαγορά της ΑΚΤΩΡ, άλλωστε, καθιστά την Intrakat τον δεύτερο μεγαλύτερο «παίχτη» στον ελληνικό κατασκευαστικό κλάδο, έχοντας ανεκτέλεστο έργων αξίας 5 δισ. ευρώ.

Στην αγορά, μάλιστα, ήδη κυκλοφορούν ορισμένες φήμες περί νέας επενδυτικής κίνησης εντός του 2024, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει αυτομάτως ότι πρόκειται για κάποια νέα εξαγορά ή συγχώνευση.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σαφές ότι η Intrakat βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση, αναζητώντας επενδυτικές ευκαιρίες τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό (ιδίως στη Ρουμανία),

Υπενθυμίζεται ότι στο α’ εξάμηνο του 2023, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ενισχύθηκε δυναμικά κατά 45% και έφθασε στα 149 εκατ. ευρώ, με το καθαρό αποτέλεσμα να επιστρέφει σε κέρδη 17,7 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 18,4 εκατ. ευρώ πέρυσι.