Skip to main content

Στερλίνα: Ο Σεπτέμβριος ήταν ο χειρότερος μήνας της εδώ και έναν χρόνο

Οι αναλυτές αναμένουν περαιτέρω πτώση έναντι του δολαρίου

Η βρετανική λίρα βρίσκεται σε νέα χαμηλά εξαμήνου έναντι του δολαρίου ΗΠΑ την Τρίτη, διαπραγματευόμενη 0,12% χαμηλότερα σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση στα 1,2071 δολάρια.

Η στερλίνα υποχώρησε απότομα έναντι του δολαρίου τον Σεπτέμβριο, παρασυρόμενη από τις αδύναμες προβλέψεις για την ανάπτυξη του Ηνωμένου Βασιλείου και την αναθεώρηση προς τα κάτω των προσδοκιών για το ανώτατο επιτόκιο.

Η βρετανική λίρα διανύει τον χειρότερο μήνα της έναντι του δολαρίου ΗΠΑ εδώ και ένα χρόνο και οι αναλυτές δεν είναι πολύ αισιόδοξοι για το υπόλοιπο του έτους, καθώς οι προσδοκίες για την ανάπτυξη εξασθενούν για άλλη μια φορά.

Η στερλίνα έχει υποχωρήσει 3,75% έναντι του δολαρίου καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα, καταγράφοντας μια πτώση που δεν είχε παρατηρηθεί από τα τέλη του περασμένου καλοκαιριού. Εκείνη την εποχή, το βρετανικό νόμισμα κλονίστηκε πρώτα από την πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα και μετά από τον βραχύβιο «μίνι-προϋπολογισμό» που ανακοίνωσε η πρώην πρωθυπουργός Λιζ Τρας, που ώθησε τη στερλίνα σε ιστορικό χαμηλό.

Η λίρα υποχώρησε επίσης 1,26% έναντι του ευρώ τον περασμένο μήνα, σημειώνοντας την πιο αδύναμη επίδοσή της από τον Δεκέμβριο του 2022.

Με πληροφορίες από CNBC