Skip to main content

Σε χαμηλό 15 μηνών το δολάριο

Στα 1,1146 δολάρια το ευρώ

Το δολάριο υποχώρησε απότομα κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τον δείκτη δολαρίου και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης να χάνουν περίπου 0,1% το καθένα στα ασιατικά χρηματιστήρια. Και οι δύο δείκτες διαπραγματεύονταν σε χαμηλό 15 μηνών, μετά από πτώση 1,2% στην προηγούμενη συνεδρίαση – τη χειρότερη ημέρα τους μέχρι στιγμής το 2023.

Η αδυναμία του δολαρίου είχε ως αποτέλεσμα τα περισσότερα ασιατικά νομίσματα να σημειώνουν ράλι αργά την Τετάρτη, με τις περιφερειακές μονάδες να σταθεροποιούνται στις πρωινές συναλλαγές της Πέμπτης. Τα ασιατικά νομίσματα είχαν πληγεί από την απότομη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους και έχουν ανακάμψει έντονα στην προοπτική του τέλους της πολιτικής της Fed.

Το ιαπωνικό γεν, που έχε μία από τις χειρότερες επιδόσεις στην Ασία μέχρι στιγμής φέτος, διαπραγματευόταν κοντά σε υψηλό δύο μηνών έναντι του δολαρίου, ενώ το ευαίσθητο στα επιτόκια γουόν της Νότιας Κορέας ενισχύθηκε 0,1% αφού η Τράπεζα της Κορέας διατήρησε τα επιτόκια σταθερά για τέταρτο συνεχόμενο μήνα. Και τα δύο νομίσματα σημείωσαν άνοδο άνω του 1% το καθένα κατά τη διάρκεια της ολονύκτιας διαπραγμάτευσης.

Τα κέρδη στις τιμές των εμπορευμάτων είδαν το δολάριο Αυστραλίας να σημειώνει άλμα 0,4%.

Το ευρώ βρίσκεται στα 154,1240 γεν, στο 0,8559 με τη στερλίνα και στο 0,9635 με το ελβετικό φράγκο.  Η ισοτιμία του δολαρίου υποχωρεί σε ποσοστό 0,07% έναντι του γεν και διαμορφώνεται στα 138,3120 γεν.

Η στερλίνα έναντι του δολαρίου σημειώνει άνοδο 0,23% και διαμορφώνεται στα 1,3019 δολάρια.