Skip to main content

Apple: Ξεπέρασε τα 3 τρισ. και είναι μεγαλύτερη από την γαλλική οικονομία και το Χρηματιστήριο της Ινδίας

Η κεφαλαιοποίηση της αμερικανικής εταιρείας είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από το ετήσιο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Γαλλίας και είναι σχεδόν διπλάσιο από το μέγεθος ολόκληρου του χρηματιστηρίου της Ινδίας.

Η κεφαλαιοποίηση της Apple ξεπέρασε τα 3 τρισ. δολάρια, γεγονός που την καθιστά την εταιρεία με την υψηλότερη χρηματιστηριακή αξία στον κόσμο.

Η τεράστια αξία της Apple προέρχεται από την δραστηριότητα της πώλησης προϊόντων υψηλής τεχνολογίας που έχουν ένα τεράστιο οικοσύστημα χτισμένο γύρω της, καθιστώντας όλο και πιο δύσκολο για τους πελάτες της να προτιμήσουν έναν ανταγωνιστή.

Η Apple βρίσκεται σε καλό δρόμο για να δημιουργήσει ετήσια έσοδα 400 δισ. δολαρίων και ετήσια κέρδη 100 δισ. δολαρίων. Ενώ το iPhone αποτελεί το «βαρύ πυροβολικό» της Apple, ακόμη και τα AirPods της Apple εκτιμάται ότι παράγουν αρκετά ετήσια έσοδα.

Ο αριθμός αυτός μπορεί να είναι δύσκολο να κατανοηθεί δεδομένου του πόσο μεγάλος είναι. Αν το συγκρίνουμε όμως με άλλα μεγέθη γίνεται πιο κατανοητή η εντυπωσιακή της αύξηση. Η κεφαλαιοποίηση της αμερικανικής εταιρείας είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από το ετήσιο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Γαλλίας και είναι σχεδόν διπλάσιο από το μέγεθος ολόκληρου του χρηματιστηρίου της Ινδίας.

Το Business Insider αναλαμβάνει να κάνει τις συγκρίσεις με διάφορες οικονομίες και χρηματιστήρια χωρών που πλέον επισκιάζονται από το μέγεθος μιας μεμονωμένης αμερικανικής εταιρείας.

8. Ολόκληρο το χρηματιστήριο της Γερμανίας

Αριθμός εταιρειών: 255
Συνολική αξία: 1,33 τρισ. δολάρια

7. Ολόκληρο το χρηματιστήριο της Ινδίας

Αριθμός εταιρειών: 1.242
Συνολική αξία: 1,44 τρισ. δολάρια

6. Η οικονομία της Ιταλίας

ΑΕΠ της Ιταλίας το 2022: 2,01 τρισ. δολάρια

5. Η οικονομία του Καναδά

ΑΕΠ του Καναδά 2022: 2,14 τρισ. δολάρια

4. Ολόκληρο το χρηματιστήριο της Κίνας

Αριθμός εταιρειών: 2.119
Συνολική αξία: 2,53 τρισ. δολάρια

3. Ολόκληρο το Χρηματιστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου

Αριθμός εταιρειών: 595
Συνολική αξία: 2,62 τρισ. δολάρια

2. Η οικονομία της Γαλλίας

ΑΕΠ της Γαλλίας το 2022: 2,78 τρισ. δολάρια

1. Η συνδυασμένη αξία των 200 εταιρειών στο S&P 500

Συνολική αξία: 2,92 τρισ. δολάρια