Skip to main content

Ο Π. Αλεξάκης σκιαγραφεί στο Naftemporiki TV την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας

«Υπάρχει μια ενθαρρυντική εικόνα, οι αγορές μετέφρασαν μια σταθερή εικόνα της ελληνικής οικονομίας» δήλωσε ο ομότιμος Καθηγητής Οικονομικών του ΕΚΠΑ και πρώην πρόεδρος του Χ.Α.

Για «θετικά μηνύματα για τη χώρα και την οικονομία» έκανε λόγο ο Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικών ΕΚΠΑ και πρώην πρόεδρος του Χ.Α. Παναγιώτης Αλεξάκης, μιλώντας στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και στην εκπομπή «07.00- 10.00» με τον Ανέστη Ντόκα και τη Μαρία Σμιλίδου.

Ο κ. Αλεξάκης σχολίασε πως «υπάρχει μια ενθαρρυντική εικόνα, οι αγορές μετέφρασαν μια σταθερή εικόνα της ελληνικής οικονομίας στα χρόνια που θα έρθουν, κατάλαβαν ότι υπάρχουν και ενδιαφέρουσες επενδύσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο» προσθέτοντας πάντως πως «πρέπει να δείξουμε σταθερότητα». «Οι αγορές μάς επιβραβεύουν, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία, αυτό είναι η επενδυτική βαθμίδα» είπε και συνέχισε λέγοντας: «Πρέπει να αυξήσουμε την παραγωγικότητα, να κάνουμε παραγωγικές επενδύσεις, η Ελλάδα έχει μια δεκαετία που δεν πρέπει να χαθεί και χρειάζεται η πολιτική βούληση».

Σημείωσε ακόμη πως «η ηλικιακή διάρθρωση του πληθυσμού, το σύστημα υγείας, η φοροδιαφυγή, το δημόσιο, όλα αυτά είναι παράγοντες που τα ξέρουν όλα τα κόμματα, το θέμα είναι να συμφωνήσουν και όχι να τα χρησιμοποιούν για μικροκομματικούς λόγους».