Skip to main content

Πτώση στη Wall- Βαρίδι η Tesla

Reuters

Και οι τρεις δείκτες οδεύουν προς απώλειες στην εβδομάδα, οι οποίες θα είναι οι χειρότερες από το Μάρτιο.

Οι μετοχές έκλεισαν με πτώση στη σημερινή συνεδρίαση, με τη Wall Street να εμφανίζει μεικτή αντίδραση στα εταιρικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων της Tesla.

Ο Dow Jones υποχώρησε 110,39 μονάδες ή 0,33%, κλείνοντας στις 33.786,62 μονάδες. Ο S&P 500 έκλεισε με πτώση 0,6% στις 4.129,79 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες 0,8% για να κλείσει στις 12.059,56 μονάδες.

Και οι τρεις δείκτες οδεύουν προς απώλειες στην εβδομάδα, οι οποίες θα είναι οι χειρότερες από το Μάρτιο. Ο S&P 500 υποχωρεί 0,2%, ενώ ο Nasdaq έκλεισε με πτώση 0,5%. Ο Dow υποχωρεί 0,3% οδεύοντας στην τέταρτη διαδοχική εβδομάδα απώλειών.

«Παρότι μέχρι στιγμής φαίνεται ότι οι μετοχές καταγράφουν ράλι, το κλίμα παραμένει ισχυρό και ο βαθμός μεταβλητότητας έχει περιοριστεί, το βασικό story για τις επιχειρήσεις είναι ότι τα περιθώρια κέρδους τους δέχονται πιέσεις και θα συνεχίσουμε να βλέπουμε αυτό να συμβαίνει», αναφέρει η Άννα Χαν, στρατηγική αναλύτρια της Wells Fargo Securities.

Oι αυξανόμενες ανησυχίες για τις καθοδικές πιέσεις στα περιθώρια κέρδους έπληξαν τις μετοχές της Tesla καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων μείωσε τις τιμές των μοντέλων της ξανά στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου. Η εταιρεία ανακοίνωσε μείωση των καθαρών κερδών της περισσότερο από 20% συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, με τη μετοχή της να υποχωρεί περίπου 10%.

Η Tesla άσκησε πιέσεις στο δείκτη υψηλής τεχνολογίας με τις μετοχές των Nvidia, Microsoft και Apple να καταγράφουν απώλειες. Η μετοχή της Seagate Technology υποχώρησε περισσότερο από 9% καθώς η εταιρεία δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των αναλυτών και απηύθυνε προειδοποίηση για τις μελλοντικές προοπτικές της επικαλούμενη την εξασθενημένη ζήτηση.

Εξασθένηση παρουσίασε σήμερα και ο ενεργειακός κλάδος καθώς οι τιμές πετρελαίου υποχώρησαν 2%. Σε πτώση και οι μετοχές Apa, Marathon Oil και ConocoPhillips.

Την ίδια στιγμή, τα αποθαρρυντικά αποτελέσματα από AT&T και American Express ήρθαν να επιτείνουν τις ανησυχίες της αγοράς. Η εταιρεία πληρωμών, που δίδει μία εικόνα για την ευρωστία του Αμερικανού καταναλωτή, απώλεσε περίπου 2% της αξίας της καθώς τα κέρδη ανά μετοχή ήταν κατώτερα των προσδοκιών. Η μετοχή της ΑΤ&Τ υποχώρησε 10% καθώς εκδηλώνονται έντονες ανησυχίες για επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των συνδρομητών.

Μέχρι στιγμής, το 16% των εισηγμένων στο δείκτη S&P 500 επιχειρήσεων έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, με το 76% εξ αυτών να ανακοινώνουν αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

Το πραγματικό τεστ θα έρθει την επόμενη εβδομάδα, στη διάρκεια της οποίας θα έχουμε τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων από τις κορυφαίες τεχνολογικές εταιρείες των ΗΠΑ και όχι μόνο, σύμφωνα με τον Αρτ Χόγκαν, στρατηγικό αναλυτή της B.Riley Financial.